Събития Инвестор придоби сайтовете на Аз медиа

Инвестор придоби сайтовете на Аз медиа

Петък, 01 юли 2011 г., 07:48
Размер на буквите

Инвестор.БГ АД придоби 100% от капитала на медийната компания "Аз Медиа" ЕООД, която е собственик на сайтовете Аz-jenata.bg, Аz-deteto.bg и сайтът за трета възраст LudiMladi.bg. Цената на сделката не беше обявена, но според управителката на "Аз медиа" ЕООД Жюстин Томс тя ще бъде обявена.

Ясно засега е, че част от плащането ще се извърши с акции от "Инвестор.БГ". "Избрах Инвестор.БГ, защото са стабилни и са от добрите играчи на пазара. Очаквам от тях да помогнат с наливане на трафик в порталите и увеличаване на продажбите", коментира за в. "Пари" Жюстин Томс. Тя добави, че е получавала през годините доста предложения за сайтовете си, но се е спряла на "Инвестор.БГ" заради силните им позиции на интернет пазара. Без промяна Промени в редакционната политика няма да има и Томс ще остане начело на проектите. В официалното съобщение за сделката председателят на борда на директорите на "Инвестор.БГ" Любомир Леков заяви, че основна причина за придобиването на "Аз Медиа" са силният бранд на Az-jenata.bg и фактът, че компанията има потенциал за много атрактивна оперативна печалба.

Очакваните приходи на новопридобитото дружество за тази година са за около 200 хил. лева, прогнозираха от новите собственици "Инвестор. БГ". За 2010 г. "Аз Медиа" ЕООД е реализирала 142 хил. лева приходи, сравнено със 123 хил. лева. за 2009 г. Само за седмица това е втората сделка по придобиване от "Инвестор. БГ". В понеделник медийната група купи сайта за недвижимо имущество Imoti.net. По повод на това придобиване Любомир Леков каза, че е част от стратегията на интернет компанията за развитие на портфолиото. Сделката с "Аз Медиа" е подчинена на същия стремеж.

Другите сайтове Освен "Аз Медиа" Жюстин Томс е собственик и управител на Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън ЕООД. Към дружеството, занимаващо се със създаване на уебсайтове, онлайн маркетинг и интернет реклама, принадлежат още три портала - Kafene.bg, Diploma.bg и ориентираният към мъжката публика Spas.bg. Те не са обект на продажбата и остават собственост на Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън, пише вестник Пари.

Според Томс от тях само Kafene.bg ще продължи своето развитие, а другите няма да бъдат поддържани. Медийната група "Аз Медиа" ЕООД е на пазара от 2002 г. Компанията стартира със сайта Az-jenata.bg, който се превръща в най-посещавания женски сайт в сегмента 25 - 45 години.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |