Събития ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД ще съдейства за ползотворна ученическа ваканция

ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД ще съдейства за ползотворна ученическа ваканция

Сряда, 29 юни 2011 г., 14:38
Размер на буквите
ТЕЦ Марица изток 2 Стара Загора

Кръгла маса, организирана от вестник Новината и реализирана с подкрепата на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД, по проблемите за ползотворна почивка през лятната ваканция на децата и учениците, се проведе в Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Участие в нея взеха представители на местната администрация, неправителствени организации и сдружения, родители, учители и медии.

Енергийната централа заяви бъдещи намерения за сътрудничество в различни инициативи, насочени към участие на децата в програми и проекти, които да ангажират свободното време на децата. Това е част от цялостната корпоративна политика на отговорност на дружеството, акцент в която са именно подрастващите, съобщиха от пресцентъра на централата.

Достъпни за децата са и всички спортни обекти в града, съобщиха от община Стара Загора. Редица спортни клубово имат спечелени проекти и осигуряват безплатни обучения по плуване, баскетбол, спротна гимнастика. Участниците в дискусията се обединиха около идеята да се направи проучване сред учениците за техните потребности, както и необходимостта да се възстановят извънучилищните дейности.

Мотивираното ангажирането на свободното време на децата е начин да се противодейства на агресията в училище, категорични са и психолози.

Представители на община Стара Загора представиха и възможностите за летен отдих, които предлагат на учениците чрез двата общински лагера - на Каваците и в Калофер. Почивка от 10 дни на летния курорт струва 88 лева за деца до 12 г. и 94 - за деца над тази възраст, а за планинския курорт - картите са по 78 лева.

Атрактивни форми на занимания осигуряват и от сдружението за съвременно изкуство и култура Различният поглед. Всяка събота в Бръшляновата къща се организират шарени работилници, които се посрещат с голям интерес от ученици и родителите им.

Ресурсният център осигурява през лятната ваканция занимания за деца със специфични образователни потребности.

С подрастващото ромско население работи сдружение Свят без граници. Представителите на неправителствената оорганизация са насочили усилията си към деца, които не посещават детски градини и училища.

Участниците в дискусията взеха решение да си сътрудничат помежду си и ще търсят алтернативи за ползотворно осмисляне на свободното време на децата не само през ваканциите, но и целогодишно.

ваканция деца ТЕЦ Марица изток 2
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |