Събития Последно: 19 г. затвор за убиец на полицай

Последно: 19 г. затвор за убиец на полицай

Понеделник, 27 юни 2011 г., 22:22
Размер на буквите

Върховният касационен съд потвърди присъдата от 19 години затвор за Неделчо Василев, който намушка с нож смъртоносно 38-годишния полицай Бончо Чернев и рани негов колега. Решението на ВАС е от 21 юни. Делото стигна до Върховния съд, след като 59-годишният Василев, който не бе доволен от наказанието, дадено му първоначално от старозагорските магистрати, го обжалва пред Пловдивския апелативен съд. ПАС потвърди първата присъда и се наложи Василев да стигне до последната инстанция.

В жалбата си до ВКС 59-годишният мъж поиска обвинението срещу него да бъде преквалифицирано или да получи по-малко наказание.
На 2 юли миналата година ОС в Стара Загора призна Василев за виновен в това, че на 8 февруари в казанлъшкото село Енина по хулигански подбуди умишлено е умъртвил по особено мъчителен начин при изпълнение на службата му старши полицай Бончо Чернев и е направил опит да умъртви колегата му Николай Иванов.
До тежкия инцидент се стигна, след като двамата казанлъшки полицаи пристигнаха в дома на Василев след сигнал от Спешния център в Казанлък, в който е получен апел за помощ заради ранен от пиратка човек в къща в Енина.
Пострадалият човек бил Василев, който се наранил с пиратка, след като преди това употребил солидно количество алкохол. И тъй като очаквал линейка, а не полиция, се нахвърлил с нож върху униформените.
Според съдебното решение Василев ще трябва да заплати обезщетения за нанесени неимуществени вреди на близките на загиналия полицай, които са общо в размер над 310 000 лева, както и обезщетение от 3500 лева на ранения му колега Николай Иванов.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |