Събития Минималната работна заплата ще бъде увеличена но 270 лева от 1 септември

Минималната работна заплата ще бъде увеличена но 270 лева от 1 септември

Четвъртък, 23 юни 2011 г., 20:43
Размер на буквите
минимална работна заплата

Минималната работна заплата ще бъде увеличена от 240 лева на 270 лева от 1 септември 2011 година. Това обяви след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров. Пламен Димитров заяви, че двата синдиката и КРИБ са останали на различни позиции. Ние продължаваме да не сме съгласни с тази дата, заяви Димитров. Той посочи, че приемат размера от 270 лв. като междинна стъпка и в бюджетна процедура 2012 г.

Ще продължат да искат увеличение на минималната работна заплата от 1 януари 2012 поне на 290 лева. Пламен Димитров заяви, че са изразили несъгласие с начина, по който се третират техните предложения в НСТС.

По време на заседанието е имало много различни мнения – синдикатите са искали увеличението на минималната работна заплата да стане от 1 юли, каквото е държал и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, а мнозинството работодателските организации са искали или това въобще да не става или от 1 януари 2012 г.

Моята позиция като председател на НСТС бе консенсусна – от 1 септември т.г., заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Той каза, че ще се наложи промяна в Кодекса за социално осигуряване и посочи, че проекторешението за увеличението на минималната работна заплата ще бъде внесено още на следващото заседание на Министерския съвет.
До 5 юли Националният тристранен съвет ще се събере отново, за да разгледа допълнително варианти за компенсиране на пенсиите на всички пенсионери, каза преди Симеон Дянков президентът на КНСБ Пламен Димитров. Синдикатите настояват предвидените пари за увеличение на вдовишките добавки да се разпределят между всички пенсионери и така те да получат по около 2,5 процента към пенсиите от 1 септември.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |