Събития В Стара Загора има най-голяма разлика между цените на дребно и едро на олиото

В Стара Загора има най-голяма разлика между цените на дребно и едро на олиото

Петък, 17 юни 2011 г., 10:22
Размер на буквите
Олио

И през тази седмица се наблюдава минимален спад (с 0,02 лв./литър) в средната за страната цена на едро на рафинирано слънчогледово олио. Цените на едро по области, за трета поредна седмица, варират в диапазона от 2,55 лв./литър (Ловеч, Разград, Стара Загора) до 2,85 лв./литър (Добрич). Намаление на цените се наблюдава в 13 области, най – силно изразено - в Разград (с 0,12 лв./литър), най – слабо - в Ямбол и Пазарджик (с 0,01 лв./литър).

Увеличение на цените е регистрирано в три области – Добрич, Монтана и София, съответно с 0,09, 0,02 и 0,01 лв./литър, съобщиха от пресцентъра на земделското министерство.

Средната цена на дребно на  рафинирано слънчогледово олио в големите търговски вериги (ГТВ) остава същата както и през предходния едноседмичен период. Цените на олиото в ГТВ варират от 2,75 лв./литър (в Добрич и София) до 3,42 лв./литър (Варна). В шест области се наблюдава повишение на цените в ГТВ – най – значително в Монтана (0,20 лв./литър ), най – малко в София (0,06 лв./литър). Намаление от 0,10 лв./литър до 0,05 лв./литър е регистрирано в осем области, най-голямо - в Габрово, Велико Търново, Ловеч и Плевен, а най – малко – в Разград и Силистра.
Средната цена на дребно за другите търговски обекти (ДТО) отбелязва спад от 0,03 лв./литър спрямо предходната седмица. Рафинираното олио в магазинната мрежа на ДТО се търгува от 2,90 лв./литър (Ямбол и Сливен ) до 3,50 лв./литър (Варна). В пет области е регистрирано увеличение на цените от 0,22 лв./литър (Благоевград и Кюстендил) до 0,03 лв./литър (Шумен). Съществено намаление на цената на олиото в ДТО е регистрирано във Велико Търново (с 0,43 лв./литър) и Ловеч (с 0,40 лв./литър). Олиото е поевтиняло спрямо предходната седмица в магазините на още четири области - Габрово, Плевен, Разград и Русе – от 0,04 лв./литър до 0,33 лв./литър.

Средно за страната, цените на рафинираното олио в големите супермаркети са по-ниски от тези в другите магазини, като разликата от предходния период намалява с 0,03 лв./литър до 0,10 лв./литър. Най – голяма разлика в тези цени е в София и Перник – 0,38 лв./литър.  В десет области отново олиото в ГТВ се търгува на по-високи цени от тези в другите търговски обекти – от 0,02 лв./литър до 0,10 лв./литър.

Най-висок марж между цената на едро и на дребно се наблюдава в Стара Загора,  съответно 0,75 лв./литър - за ГТВ и 0,83 лв./литър - за ДТО.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |