Събития Галина Костова ще представя България на поетичен конкурс в Русия

Галина Костова ще представя България на поетичен конкурс в Русия

Понеделник, 13 юни 2011 г., 17:11
Размер на буквите

Нови награди към богатата си колекция от отличия прибави носителката на тазгодишната награда "Анастасия Тошева", ученичката от СОУ "Иван Вазов" Галина Костова. Ден преди най-българския празник - 24 май, талантливото момиче завоюва поредното първо място във възрастова група 9 - 12 клас на конкурс на тема „Българското АБВ и мястото на азбуката ни в съвременна Европа”.

Три дни по-късно тя беше отличена с грамота за представянето ѝ на Десетия националeн детски конкурс на тема „Орфей – моята мечта”, който се проведе в Смолян, в раздела за поезия във възрастова група 12-18 години. В рамките само на три дни - 3-5 юни, Галина стана лауреат на престижното първо място и плакет за своя компютърна рисунка в Първия международен конкурс „Нарисувай любима приказка”. Състезанието бе организирано от ОДК-Варна, Община Варна, РИО и Общобългарския портал. От Националния конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка „Земята наш дом”,  организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Силистра, младото дарование се завърна с първо място в раздела за разказ. Трето място и бронзов медал за поезия Галина Костова спечели на конкурса "Между земята и небето", организиран от ОДЦ - Стара Загора. Отново трето място и бронзов медал й бяха присъдени за етнографски материали, с които участва на Националния конкурс “Казанлъшка роза”, по повод празниците на Казанлък, на тема „Маслодайните култури”, организиран от ОДК "Св. Иван Рилски" – Казанлък, Община Казанлък, НДД и МОМН.

Утре ще е награждаването от националния етап на конкурса „Зелената планета” в София. Там старозагорският талант спечели второ място. Стихотворението на Галина Костова ще представлява България на Международния конкурс „Зелена планета” в Русия. Конкурсът се организира от Фондация „Устойчиво развитие за България”.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |