Събития Проф. Димитър Динев: Общият устройствен план на Стара Загора е легитимен

Проф. Димитър Динев: Общият устройствен план на Стара Загора е легитимен

Понеделник, 13 юни 2011 г., 12:33
Размер на буквите
Стара Загора устройствен план ул. Патриарх Евтимий

Проф. Димитър Динев, заместник-кмет по строителството на община Стара Загора, коментира, че няма никаква причина Общинската администрация и Камарата на архитектите да имат разногласия относно приетия основен строителен документ на общината. В момента Общият устройствен план е на разположение на гражданите и е изложен във фоайето на Общинска администрация.

Всичко, което е направено по Общия устройствен план на Стара Загора, отговаря на буквите на Закона за устройство на територията", категоричен е заместник-кметът по строителството проф. Димитър Динев. Той отрече твърденията на архитектите, че основният строителен документ на общината не е обсъден с Националния институт за паметниците на културата.

"Такъв експертен съвет се проведе в края на април в продължение на три часа", информира проф. Динев.
"Всички препоръки на експертите са отразени в Общия устройствен план", категоричен бе той и допълни, че недоумява защо някой се съмнява във възможностите на администрацията да си свърши работата.
Строителният документ е обсъден и в дружествата, които доставят ток, вода, газ и всякакви комуникации в града. Според него, става дума за недоразумение, което ще бъде изгладено.

“Няма причини да имаме разногласия с Камарата на архитектите“, допълни заместник-кметът. Той припомни, че в началото на мандата на администрацията е подписан меморандум за добро сътрудничество с камарата и със Съюза на архитектите, с Камарата на строителите и винаги досега отношенията са били прекрасни.
"Озадачен съм от тяхната реакция, ако искаха да ни помогнат, трябваше да се обадят по-рано, а не да пишат писмо ден преди гласуването, когато нямаше как да спрем процедурата", смята проф. Динев. Той благодари на архитектите за помощта, която са оказали при изготвянето на Общия устройствен план и допълни, че актуализацията на документа е започнала преди три години с техните убедителни аргументи. Досега това е струвало на Общинската администрация 120 хиляди лева, остава да се платят още 60 хиляди. Според заместник-кмета, това е много приемлива сума, а документът се чака с нетърпение от собствениците на терени в парк "Бедечка", например.

Общият устройствен план бе приет на общинска сесия с 38 гласа „за“ и 2 „въздържал се“.

Информация: вестник Новината

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |