Събития Осъдиха лекар заради наркотици. Ще плати 20 000 лв. глоба

Осъдиха лекар заради наркотици. Ще плати 20 000 лв. глоба

Петък, 10 юни 2011 г., 19:01
Размер на буквите

3-годишна условна присъда с изпитателен срок от 5 години наложи Окръжният съд в Стара Загора на 49-годишния Румен Дамянов от Габрово заради притежание на наркотици. До наказанието се стигна след споразумение с наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Стара Загора, одобрено от съда. Определението е от 27 май.

Така Дамянов, който е по професия лекар, но не е работел като медик, бе признат за виновен в това, че на 11 февруари тази година в Казанлък е държал без разрешително с цел разпространение високорискови наркотични вещества  - около 1 кг амфетамин на стойност близо 30 000 лв. Определението на съда в Стара Загора не подлежи на обжалване и протестиране.
Мъжът с медицинско образование беше закопчан с белезници на 11 февруари около 23 часа в Казанлък до бензиностанция “OMV”, когато автопатрул на Районно управление “Полиция” в града на розите е предприел проверка на автомобила му  “Сеат Ибиза”.

Колата е шофирана от Дамянов, който не е бил сам във возилото, а е пътувал заедно с 47-годишен мъж от София.
При проверката на задната седалка полицаите забелязали съмнителна кутия, за която собственикът на автомобила и пътникът му не дали адекватно обяснение какво има в нея.

При извършения оглед от униформените в кутията са открити два пакета с бяло прахообразно вещество. Направената химическа експертиза е установила, че пакетите съдържат 1.03 кг амфетамин. Тогава двамата са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.
Дамянов е неосъждан до момента на проверката в Казанлък и не е имал вземане-даване с Темида. Освен че състав на Окръжния съд в Стара Загора определи условна присъда за него, заради дрогата той ще трябва да плати и глоба в размер на 20 хиляди лева, както и сумата от 69.50 лв., представляваща направените по делото съдебни и деловодни разноски.

Информация: вестник Новината

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |