Събития Браншовият съвет по въгледобива заседава за Мини Марица-изток

Браншовият съвет по въгледобива заседава за Мини Марица-изток

Четвъртък, 09 юни 2011 г., 12:07
Размер на буквите
Мини Марица изток

Браншовият съвет по въгледобива ще заседава в петък по проблемите на "Мини Марица-изток", съобщи Валентин Вълчев, зам.-председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и председател на синдикалната организация в Мините.

"Ще бъдат обсъдени няколко основни проблема - финансово-икономическото състояние на дружеството, инвестиционната програма, доставката на резервни части и материали, цената на въглищата. Ние настояваме да бъде върната старата цена на въглищата - 74.56 лева за тон условно гориво, вместо сегашната - 71.50 лева. Според нашите анализи намаляването й се отрази негативно върху инвестиционните и ремонтните дейности на дружеството. Искаме да бъдат стартирани забавените от БЕХ процедури за доставка на гуменотранспортни ленти и резервни части. Това е особено важно, защото след като новата ТЕЦ "AES Гълъбово" вече работи, добивът ще бъде значително по-висок", посочи Валентин Вълчев, пише вестник Старозагорски новини.
Той припомни още, че синдикатите застават изцяло зад позицията на министър-председателя Бойко Борисов за 100 процента запазване на собствеността на държавата в предприятията от енергийния сектор, изразена на срещата в края на май. Тогава министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков лансира идеята компании от отрасъла да бъдат листвани на борсата с миноритарни дялове.
Заседанието на Браншовия съвет по въгледобив се свиква по разпореждане на премиера Бойко Борисов, дадено след среща в Министерския съвет на 30 май с участието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на околната средата и водите Нона Караджова, президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и д-р Константин Тренчев, и представители на браншовите синдикати.
В утрешната среща ще участват ресорният зам.-министър Делян Добрев, който е председател на Браншовия съвет, представители на Българската минно-геоложка камара, Българския енергиен холдинг (БЕХ), ръководствата на миньорските федерации към КТ "Подкрепа" и КНСБ и дружествените синдикални организации в "Мини Марица-изток". Поканено е и ръководството на въгледобивното дружество.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |