Събития Община Стара Загора ще избира 16 кмета

Община Стара Загора ще избира 16 кмета

Четвъртък, 09 юни 2011 г., 12:05
Размер на буквите

Само 16 села от всичките 50 на Община Стара Загора ще избират кмет на предстоящите избори - съобщи за медията ни секретарят Николина Горова. - Т.е. само в тях избирателите са над необходимите 350 души. За останалите населени места кметските наместници ще бъдат назначени от кмета на общината.

"Една от основните ни задачи сега е подготовката и провеждането на изборната кампания - каза на вчерашния Ден на кмета градоначалникът проф. Светлин Танчев. - Заедно с това трябва да изпълняваме коректно, както и досега, немалкото и нелеките си ангажименти - прибирането на реколтата, противопожарната защита, осигуряване на ред и спокойствие на нашите съграждани и пр."
Секретарят на общината раздаде на всички присъстващи кметове и кметски наместници символични капсули. Препоръката е в тях те да поставят своите послания към тези, които ще поемат поста им, т.е. да предадат щафетата и да се осъществи естествена приемственост на ръководствата, пише вестник Старозагорски новини.
Проф. Танчев и г-жа Горова също ще направят своите послания до следващия кмет и секретар със свършеното през мандата, започнатото и добрите намерения, които по една или друга причина са останали неосъществени.
Вероятно до края на мандата ще се проведат още два кметски дни.
Доц. Иван Танев и Анани Карагьозов от Историческо дружество "Одринска епопея" връчиха на кмета на общината своето Открито писмо за създаване на движение за популяризиране на културно-историческото богатство на Старозагорска област. Те получиха пълна подкрепа и одобрение и от селските кметове.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |