Събития Помагат на предприемчиви безработни от Стара Загора да започнат собствен бизнес

Помагат на предприемчиви безработни от Стара Загора да започнат собствен бизнес

Неделя, 01 ноември 2009 г., 19:29
Размер на буквите

Безработни могат да започнат собствен бизнес по проект Подкрепа за предприемчивите българи. Той е по оперативна програма Развитие на човешките ресурси, съобщи Жулиета Върлякова, началник на отдел Посреднически услуги в дирекция Бюро по труда в Стара Загора. Ще се подпомогнат безработни, които имат ясна идея да започнат стопанска дейност, чрез предоставянето на специализирани обучения и услуги.

Обучението е за придобиване на професионална подготовка и умения за стартиране и управление на собствен бизнес. Идеята е да се създадат условия за постигане на устойчива заетост на лицата чрез самонаемане и възможност за разкриване на нови работни места в новосъздадени бизнеси, пише вестник Национална бизнес поща.
Проектът ще се изпълнява на територията на цялата страна и в него участват 105 дирекции бюрото по труда. Той е с продължителност 28 месеца. Стойността му е 20 000 000 лева. В него ще се включат 50 000 безработни от цялата страна. Те ще бъдат обучавани по групи от 10 - 15 човека.
Проектът е насочен към хората със средно и по-високо образование. В това число безработни младежи и други, които искат да стартират собствен бизнес и да разработят бизнес план или маркетингова стратегия. Изключват се дълготрайните безработни и тези, които са на социално подпомагане. Безработните ще бъдат обучавани по професии като Сътрудник в малък и среден бизнес, Сътрудник в бизнес услуги и Икономист. Докато трае обучението, те ще получават стипендии. Ще има и консултации на безработни, които искат да регистрират самостоятелни предприятия. Преди това обаче те трябва успешно да са преминали обучението и да са придобили предприемачески, управленски и бизнес умения и да са подготвили проект на бизнес план.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |