Събития Гуала Клоужърс Груп открива свой завод в Казанлък

Гуала Клоужърс Груп открива свой завод в Казанлък

Вторник, 07 юни 2011 г., 21:58
Размер на буквите
Гуала Клоужърс Груп капачки Казанлък

Гуала Клоужърс Груп - световен лидер в производството на капачки за хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметичната промишленост - открива свой завод в Казанлък. През 2010 Гуала Клоужерс Груп закупи дялове от основния бизнес на Даник АД.

Бяха основани две нови фирми. Гуала Клоужерс България е специализирана в производството на пластмасови дозатори за хранително-вкусовата промишленост, а Гуала Клоужерс Тулс предоставя инструменталното оборудване за заводите на групата в целия свят.

Гуала Клоужерс България и Гуала Клоужерс Тулс играят важна роля за икономическото развитие на региона на Стара Загора и осигуряват над 300 работни места. В началото на 2011 година фирмите се нанесоха в нови производствени помещения с обща площ от над 10 000 кв. м.

Откриването на завода на Гуала Клоужърс Груп  ще се състои на 10 юни 2011 година от 10 часа в Западната индустриална зона на Казанлък.

Поканени са министър-председателят на Република България Бойко Борисов; зам. министър-председателят и министър на вътрешните работи на Република България Цветан Цветанов; министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков; италианският посланик в Република България г-н Стефано Бенацио;  областният управител Йордан Николов; зам.-областният управител Галина Стоянова; кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов, председателят на ОбС Казанлък Васил Самарски, представители на синдикати, представители на местния бизнес.

Гуала Клоужерс Груп (Guala Closures Group) е основана през 1954 година от фамилията Гуала в Александрия, Италия. Днес Гуала Клоужерс Груп оперира на 5 континента чрез 28 производствени предприятия в 16 страни и търговска мрежа в 60 страни.
Като мултинационална компания Гуала Клоужерс Груп счита за свой дълг поемането на социална отговорност в страните, в които оперира, заявяват от дружеството. Заедно със своите акционери компанията се ангажира в множество благотворителни проекти и инициативи.

Председател на Съвета на директорите на Гуала Клоужърс Груп е инж. Марко Джованини. Инж. Танчо Михайлов е изпълнителен директор на Гуала Клоужърс България и на Гуала Клоужърс Тулс.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |