Събития Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора потвя наръчник за малкото предприятие

Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора потвя наръчник за малкото предприятие

Неделя, 01 ноември 2009 г., 19:28
Размер на буквите

Международен проект, финансиран по програмата Леонардо да Винчи на Европейската комисия, подготвя методика за обучение на мениджъри и собственици на микро и малки предприятия за тяхното стратегическо развитие. В партньорския екип участват представители на страните Австрия, България, Германия, Гърция, Ирландия, Португалия, Финландия. Партньор от българска страна е Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора.

Екипът включва Румяна Грозева, изпълнителен директор, и Павлина Митева, експерт Проекти и програми. Съвсем наскоро се състоя поредната работна среща на участниците в проекта в Галуей, Ирландия.
Като партньорски екип - казва г-жа Грозева - подготвяме системата за обучение, както и он-лайн платформата, на която тя ще бъде качена. На тази среща Университетът за приложни науки в Грац представи учебното съдържание на наръчника на основата на анализ, доколко всяка участваща страна е припознала потребността от такова обучение, направен от партньора от Ирландия. Ние разработваме три от главите на наръчника. Той е почти готов, предстоят някои редакции, ще се качи на интернет платформата и ще се направят пилотните тестове. България ще участва с две пилотни предприятия. Решили сме да се спрем на едно иновативно производствено предприятие, което прави нетрадиционни неща. В случая изработва... рикши с крачен двигател, които се продават основно зад граница. Изборът отговаря на проблемите със затлъстяването, загубата на двигателна активност и навици; говори се за замърсяване на въздуха в градовете, пише вестник Национална бизнес поща.
Сега търсим друга фирма, която вероятно ще бъде от сферата на услугите. За нас сега стои въпросът как да изберем подходящите наставници, които ще бъдат и обучители. Самите обучения ще стартират от април. Заключителната среща с международна конференция ще бъде в Стара Загора през септември 2010 г. с участието на всички партньори.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |