Събития Боклукът на Сливен ще се съхранява под земята

Боклукът на Сливен ще се съхранява под земята

Вторник, 31 май 2011 г., 20:31
Размер на буквите
Сливен боклук

В центъра на Сливен, на 18 места, ще бъдат изградени системи за подземно съхраняване на битовите отпадъци в урбанизираните територии. Ще бъде монтирана хидравлична система във вид на подземен асансьор, върху който ще се слага контейнерът за отпадъци. Инж. Николай Бакърджиев, главен експерт в отдел Екология в Община Сливен, обясни, че съдовете за смет ще са като сега поставените.

Единствената разлика е, че ще бъдат разположени на два метра под земята. Над контейнера ще се затваря капак и ще остават само толкова броя отвори над земята, колкото са контейнерите под земята. Може да се поставят два, три, четири до пет контейнери, според необходимостта на мястото. Системата ще се захранва с въздух от самия автомобил, който ще събира отпадъците, пише вестник Национална бизнес поща.
Контейнерите ще бъдат разположени на различни места в централната зона на Сливен - на паркинга на Розова градина, срещу магазин Билла, градинката срещу пазара, северната страна на банка ДСК, паркинга зад кино  Българка, в района на магазин Добри Желязков, срещу Виенската сладкарница, площад Хаджи Димитър, на улица Г. Раковски зад Съдебна палата, площад Васил Левски.

Системата за подземно съхраняване на битовите отпадъци е разпространена в много европейски градове в централните части, където има голям поток от хора, каза инж. Бакърджиев. Тя предотвратява възможността от разпиляване на боклука и замърсяване на градската среда. Избягват се и миризми, както и влизането на хора в контейнерите. Ако системата се окаже успешна, подземни съдове ще бъдат поставени и на други места в града. Събирането на отпадъците ще се осъществява с досегашните камиони, но те ще бъдат снабдени с допълнително устройство.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |