Събития Областният управител на Стара Загора номинира ученици за наградата Добрият самарянин

Областният управител на Стара Загора номинира ученици за наградата Добрият самарянин

Четвъртък, 26 май 2011 г., 12:34
Размер на буквите
Добрият самарянин

Елвира Лазарова, Яница Лазарова, Христо Койчев и Николай Митков са ученици в ПГОХ Райна Княгиня в Стара Загора. В навечерието на най-светлия християнски празник - Великден, те са се включили в дарителска кампания под наслов Помогни на самотен човек. Организирали са поздравителен концерт за възрастни хора от Клуба на пенсионерите на ул. Граф Игнатиев 41.

Самите те са пели, рецитирали и са подарили на 11 пенсионери торби с хранителни продукти, а останалите 50-60 човека са почерпили със сладкиши и безалкохолни напитки. Учениците са се включили и в благотворителната кампания на гимназията  за децата от дома в с.Петрово, като са ги дарили с лакомства и предмети за свободните им занимания, съобщиха от сдружение Самаряни.

Защо тази група млади хора заслужава да получи наградата Добрият самарянин?
Елвира, Яница, Христо и Николай  са сътворили едно незабравимо добро за тези самотни хора. Помощта, която са оказали, има и особена морална стойност в днешните времена. В сърцата си те носят добрина и хуманност. Както знаем малките неща, направени от сърце, раждат велики неща. А какво по-човешко от това, да помогнеш на самотен човек.

Номинацията е направена от областния управител на Стара Загора Йордан Николов.

Сдружение Самаряни, заедно със своите партньори представи инициатива, свързана с популяризиране на самарянските благодетели – милосърдие и добротворство. Идеята за инициативата Имам приятел – добър самарянин съвпада със 112 годишнина от историческата дата на създаването на Старозагорско благотворително дружество Добрий Самарянинъ.

Визията на инициативата Имам приятел – добър самарянин е да спомогне за приемствеността и утвърждаването на богатото културно-историческо и духовно наследство от дейността на самарянските дружества работили на територията на регион Стара Загора, което да бъде интерпретирано в съвременното общество, чрез исторически документи, средствата на изкуството и широкото обществено партньорство, като дългосрочен обществен проект (до 3 години), който да бъде развит в няколко ключови етапи, съобщиха от пресцентъра на сдружението.

Етап 1 (2011 г.) – Учредяване на годишна награда Добър Самарянин, под мотото Търси се – добрият самаряни!, чрез обществен конкурс, който ще издирва добрите истории на хора помогнали на други хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда – отделни личности или общности на територията на област Стара Загора.

Етап 2 (2012 г.) – Изграждане на монумент на статуетката Добрият Самарянин в град Стара Загора. Концепцията на монумента е да има и елементи, позволяващи на гражданите свободно да пускат в писма с описани съвременни истории за добри самаряни, както и символично да даряват средства в подкрепа на местна обществена кауза.

Етап 3 (2013 г.) – Развитие на инициативата Имам приятел – добър самарянин в Община – приятел на добрите самаряни в съседни населени места – общини от регион Стара Загора.

Призът ще се връчи на годишнината на Сдружение Самаряни – 14 декември 2011 година.

Номинациите могат да бъдат изпратени на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
адрес за кореспонденция
гр. Стара Загора 6010, П.К. 1149
ул. Патриарх Евтимий 57
За Сдружение Самаряни
телефон за връзка: 042/ 621 083; 0878 394 215
Антония Павлова – Специалист „Социален маркетинг и масмедии“

За допълнителна информация: Антония Павлова, специалист „Социален маркетинг и масмедии“, Сдружение „Самаряни“, моб. тел.: 0878 394 215; ел. поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ; ел. адрес: www.samaritans.bg.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |