Събития ГЕРБ номинира петима за кмет на Стара Загора

ГЕРБ номинира петима за кмет на Стара Загора

Сряда, 18 май 2011 г., 20:39
Размер на буквите
ГЕРБ кмет Стара Загора

Областният лидер на ГЕРБ в Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Йордан Николов, бизнесмените Христо Недялков и Пламен Русев и депутатът Иван Колев са петимата номинирани за кмет на Община Стара Загора по време на общото събрание на общинската структура, приключило минути преди полунощ на 17 май 2011 г. Петте номинации са определени с явен вот на 331 членове на местната организация. Най-много гласове е получил Живко Тодоров - 316.

Неговата кандидатура е била предложена от първия областен лидер на партията Недялко Недялков, който изнесе успешно всички проведени досега избори с участието на ГЕРБ. Йордан Николов е получил подкрепата на 159 членове от общинската структура, а кандидатурата му е била издигната от Живко Тодоров. Христо Недялков е събрал 61 гласа, Иван Колев - 56, а Пламен Русев - 28.
Кой от петимата ще бъде официалната кандидатура на ПП ГЕРБ за кмет на Община Стара Загора, ще реши Изпълнителната комисия на партията. Очаква се решението й да стане известно в края на юли, пише вестник Старозагорски новини.
"И петимата приемаме номинациите изключително отговорно и независимо кои от нас ще бъде утвърден от Изпълнителната комисия, ние ще работим в екип", коментира пред медията ни Живко Тодоров.
По време на общото събрание за общински съветници са били номинирани 60 кандидати. Първите двама получили най-много гласове са Пламен Йорданов, организационен секретар на ПП ГЕРБ, и общинският лидер Емил Христов. В първата десетка за кандидати за общински съветници шестима са от младежката структура на ГЕРБ, тоест на хора под 31 години. Сред номинираните са и настоящият председател на Общинския съвет Тенчо Руканов, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Генади Ганчев, областният шеф на ДФ "Земеделие" Анна Петкова и др.
Настоящият кмет на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев е обявил пред присъстващите, че ще направи всичко възможно новият кметски мандат отново да е на ГЕРБ.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |