Събития Освобождават Христо Ковачки от Съвета на настоятелите на Тракийския университет

Освобождават Христо Ковачки от Съвета на настоятелите на Тракийския университет

Вторник, 17 май 2011 г., 21:58
Размер на буквите

Съветът на настоятелите на Тракийския университет ще освободи от състава си бизнесмена Христо Ковачки на заседанието си през юни тази година - съобщи на брифинг ректорът проф. Иван Станков. - От началото ние разчитахме много на него, че ще подпомогне финансово университета.

Според уговорката всички настоятели трябва да бъдат и спонсори. Той пое ангажименти, даде гаранции, но оттогава само на едно-единствено заседание е присъствал. След това изпрати на две заседания човек, който да го представлява, и от там нататък загуби интерес към нашия университет и съвсем се отказа. При това положение той се е самоизключил.
Той е избран от Академичния съвет, а при нас процедурите са такива - който го е избрал, той трябва да го освободи.
На заседанието, което ще стане на 15 юни, ние ще освободим г-н Ковачки, който има и присъда и не може да заема тази длъжност. На негово място ще изберем нов член на Съвета на настоятелите. Намерението е да бъде местен човек", коментира ректорът на ТрУ, пише вестник Старозагорски новини.
На зададен въпрос относно статута на бившия социален министър Емилия Масларова в ръководни органи на университета, ректорът обясни, че тя не е била и не е член на настоятелството. Нейното назначаване за преподавател в ТрУ (б.р. - за което първи съобщи "Старозагорски новини") е станало след обявяване на конкурс от Медицинския факултет, който се провежда от Специализиран медицински съвет в София, след което минава през ВАК, който утвърждава кандидатурата, и най-накрая се "спуска" решение за назначение.
"Непрекъснато ми се поставя въпроса "защо я държите", но г-жа Масларова няма присъда и нямам никакво основание да я уволня", уточни ректорът.
Съветът на настоятелите се състои от седем души с председател проф. Иван Божков, представител на просветното министерство е Никола Бабанов, студентката Елена Буюклиева и бизнесмените Иван Ангелов, Румен Караманов и Николай Далаков. Най-сериозен спонсор е Николай Далаков, който е дал доста средства за акредитация на лабораториите в Аграрния факултет.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |