Събития Мини Марица Изток и НЕК подобряват резултатите си

Мини Марица Изток и НЕК подобряват резултатите си

Четвъртък, 29 октомври 2009 г., 16:06
Размер на буквите

331 милиона лева е печалбата на дружествата в състава на Български енергиен холдинг за първите девет месеца на 2009 година, съобщиха от холдинга. Това е със 144,6 милиона лева повече спрямо същия период на миналата година. Увеличението на печалбата през септември е с 22 милиона лева. Към края на август БЕХ-групата е отчела печалба от 309 милиона лева.

През септември най-добри са финансовите резултати на ТЕЦ Марица Изток 2. Дружеството увеличава печалбата си със 7,2 милиона лева до 87,7 милиона лева, съобщи econ.bg. Булгаргаз е с месечна печалба от 5,8 милиона лева и достига 67,4 милиона лева, а Булгартрансгаз отчита 4,3 милиона лева печалба за месеца и 69,2 милиона лева за деветмесечието, допълват от БЕХ.
През месеца се наблюдава и подобрение на финансовия резултат на Националната електрическа компания и на Мини Марица - изток. Електрическата компания отчита 1,1 милиона лева намаление на загубата си, с което продължава тенденцията за подобряване на резултатите си, която беше отчетена и през август. Мини Марица - изток намаляват загубата си с 3,9 милиона лева до 18,6 милиона лева. Подобряването на финансовия резултат на дружеството се дължи както на увеличените приходи от продажби, така и на оптимизация на разходите.
Заради планов ремонт през месец септември VI блок на АЕЦ Козлодуй временно спря работа, което доведе до намаляване на финансовия резултат на атомната ни централа с 3,9 милиона лева, допълват от БЕХ.
Според БЕХ знализът на резултатите показва, че провежданата от холдинга политика за намаляване и оптимизиране на разходите и за превантивен контрол на паричните потоци допринася за ефективното управление на дружествата и подобряване на финансовите им състояние. Благодарение на ефективното управление БЕХ-групата отчита намаляване на оперативните разходи за деветмесечието с 3,5% спрямо същия период на миналата година.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |