Събития Стандард Профил става собственост на индийския холдинг Ruia Group

Стандард Профил става собственост на индийския холдинг Ruia Group

Сряда, 11 май 2011 г., 14:11
Размер на буквите
Стандард Профил България

Инвестиционният фонд Bancroft Private Equity подписа предварително споразумение за продажба на 100% от акциите на групата Standard Profil A.S. на Ruia Group. Сделката е обект на стандартни антимонополни процедури и се очаква да приключи през третото тримесечие на 2011 година.

Standard Profil е бързо развиваща се компания за производство на уплътнителни системи за автомобили в световен мащаб, с производствени мощности в Турция, България, Южна Африка и Китай. В България дъщерно дружество на компанията Standard Profil е Стандард Профил България, чиито производствени мощности са базирани в Стара Загора.

Продажбите на Standard Profil за 2010 г. възлизат на 180 милиона евро.

Ruia Group е бързо развиващ се индийски индустриален конгломерат с основен бизнес в инфраструктурно оборудване, автомобилни аксесоари и гуми. Ruia Group има силно присъствие в Европа с годишни продажби от над 700 млн. евро.

Ние сме много радостни от подписването на сделката за придобиване на такава бързо развиваща се компания. Придобиването е част от стратегията на Ruia Group за консолидиране на индустрията за автомобилни уплътнения. С присъединяването на пазарен лидер като Standard Profil Ruia Group ще ускори растежа си, каза Pawan Ruia, председател на Ruia Group.

Моят мениджърски екип и аз сме много развълнувани да продължим успешното развитие на бизнеса с уплътнения под ръководството на Ruia Group. Това ще допринесе за разширяване на услугите за нашите клиенти в нови региони, заяви Andreas Engel, изпълнителен директор на Standard Profil.

Ние сме изключително горди с успеха, който Standard Profil постигна по времето на нашето управление. Сделката с Ruia Group несъмнено ще доведе до печеливша комбинация, коментира Tamas Szalai, съдружник в Bancroft.

Bancroft Private Equity е частен фонд за дялови инвестиции, инвестиращ в Източна и Централна Европа и Турция. От първата инвестиция, направена през 1996 г., Банкрофт е притежавал дял в 16 компании и успешно е продал акциите си в 10 от тях (без в този брой да се включва сделката за Standard Profil).

сделка Стандард Профил България
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |