Събития И старозагорски архитект промени показанията си по делото срещу Емилия Масларова

И старозагорски архитект промени показанията си по делото срещу Емилия Масларова

Вторник, 10 май 2011 г., 21:20
Размер на буквите

Втори свидетел по делото срещу Емилия Масларова се отказа от част от показанията си, съобщи Агенция "Фокус". Става въпрос за архитект Добромир Нейков, управител на фирма "Байер-Н", която е част от консорциум "Стара Загора 2007", спечелил обществената поръчка за ремонта на Центъра за комплексни социални услуги в Стара Загора.

Фирмата на старозагорския архитект притежава само 0.20% в консорциума и се занимавала с доставка на строителните материали и изграждане на окачени тавани при реконструкцията на обекта.
Според Агенция "Фокус" Добромир Нейков е заявил пред разследващи, че на срещите, когато е уговаряна реконструкцията, е присъствал Венцислав Драганов - един от подсъдимите по процеса. Обаче пред съда Нейков отрекъл тези свои показания, като обяснил, че Драганов не е присъствал на срещите, пише вестник Старозагорски новини.
"Не съм бил викан и разпитван в прокуратурата или следствието. Имаше само едно посещение на разследващите в офиса ми и действително съобщих, че Венцислав Драганов е присъствал на срещите, когато е уговаряна реконструкцията. Тогава просто съм направил неволна грешка, тъй като имаше много хора. Днес обаче казах истината пред съда, тоест, че Драганов не е присъствал на тези срещи. Не смятам обаче, че това има някакво значение за хода на делото." Това заяви арх. Нейков. Той беше категоричен пред медията ни, че не е бил заплашван от Драганов или от когото и да е било другиго. За дейността, която е извършил по реконструкцията на социалния дом в Стара Загора, фирмата на архитекта получила около 300 000 лв., за което имало надлежни фактури.
"Не се притеснявам от нищо, а сензацията около името си го дължа на вашите софийски колеги", каза още арх. Нейков.
Припомняме, че бившият социален министър Емилия Масларова и бизнесменът Венцислав Драганов, както и още четирима души са обвинени в присвояване на 11 милиона лева - от общата сума 19 млн. за изграждане на социален дом в Стара Загора.
На съдебното заседание от 9 май т.г. един от основните свидетели по делото - Тодор Павлов, се отметна от показанията си, дадени на досъдебното производство.
Освен Нейков, са били разпитани още двама свидетели, единият от които е Антон Тончев, чиято фирма "Елми" също притежава 0.20% в консорциум "Стара Загора 2007" ООД и която е извършила електрическите работи по обекта. За Тончев медиите не съобщиха, че е променил показанията си, дадени при разследването. Двама от призованите свидетели пък не са се явили в съдебната зала.
От Софийска градска прокуратура не бяха особено притеснени от разминаванията в свидетелски показания, тъй като те явно не са основният стълб, върху който е изградено обвинението.
Делото продължава на 6 и 7 юли.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |