Събития Ариана пуска на пазара нова стъклена бутилка (видео)

Ариана пуска на пазара нова стъклена бутилка (видео)

Четвъртък, 05 май 2011 г., 11:02
Размер на буквите
Ариана

Най-продаваната марка бира – Ариана, пусна на пазара, преди разгара на летния сезон, нова PET бутилка за приятели от 2,2 л с 200 мл подарък за всички фенове на качествената бира. Следващата иновация на Ариана е стъклената бутилка от 0,5 л, която е с нова форма и дизайн. Бутилката е проектирана от англиийското студио SiebertHead, създатели на редица отличителни визии.

Бира Ариана заложи и на нова рекламна комуникация, която стартира през април. Героят от рекламата на Ариана е Мариан, чиято задача е да остане верен на приятелите си, като приеме предизвикателството на един специален бас. Кампанията е напълно в оптимистичния стил на марката Ариана и запазва образа й на най-предпочитаната българска бира за забавление в компанията на близки приятели.

Ариана нова бутилка Ариана нова бутилка 2 литра

При дизайна на бутилките са запазени златните рамки и сенки и са добавени златни лъчи, които подкрепят оптимистичния характер на марката. Модернизиран е гербът на Ариана, който символизира наследството, върху което е изградена марката – короната. Постоянните елементи, които задължително присъстват, са и отличителното „А” и визиите на пшеница и хмел, заради натуралните съставки, които остават непроменени през годините. Запазени са и трите златни медала на Ариана за качество Monde Selection.

В тон с новата форма на стъклената бутилка се адапирани и етикетите. На гърба на бутилката е запазена изобразена първата пивоварна (построена през 1884), което свидетелства за традиционната рецепта и наследството от братя Прошек. Пренесени са лъчите от предния етикет, които допринасят за единството на дизайна.

Новата бутилка е в производство от началото на април 2011 г. и скоро изцяло ще подмени настоящата разфасовка на пазара. Тя е и главен герой в рекламните клипове, развиващи историята на Мариан.

Ариана е висококачествена бира, създадена по стара чешка традиция, която води началото си от една от първите пивоварни фабрики в България, основана от братята Богдан и Георги Прошек през 1884 г. в София. Оттогава до днес оригиналн ото съотношение между естествените съставки в рецептата на бира Ариана – ечемичен малц, вода, хмел и мая, се запазва непроменено. Ариана е една от основните марки в портфолиото на „Загорка” АД, която допринася за 50% от общите продажби на компанията. Ариана понастоящем се произвежда в Пивоварна Загорка в Стара Загора и е най-продаваната бира на българския пазар.

 


 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |