Събития Обучиха леяри в Прогрес АД по европейски проект

Обучиха леяри в Прогрес АД по европейски проект

Неделя, 01 май 2011 г., 15:24
Размер на буквите

116 служители и работници на завода за технически отливки от чугун Прогрес АД Стара Загора преминаха през 6-месечно специализирано обучение, финансирано от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Името на проекта е Професионална квалификация на заети лица от Прогрес АД - Стара Загора по професията Леяр.

Той е финансиран със 138 000 лева, от които 97 000 лв. са безвъзмездна помощ по програмите на ЕС.
На практика проектът обхвана около 95% от работниците и служителите в предприятието към датата на стартирането му, каза на пресконференция ръководителят на проекта и икономически директор на Прогрес АД Таня Радкова. Успешно положиха държавните изпити 113 души с общ среден успех отличен 5,74, пише вестник Национална бизнес поща.

Те са били обучавани от шестимата най-опитни и квалифицирани служители в Пресков АД. Обучението се е състояло в два модула - теоретичен и практически, като курсистите са били разделени в шест групи. Инж. Светлана Гьокова е преподавала техника на безопасност, инж. Весела Колева е водила занятията по металознание и екология, а инженерите Кирил Нейков, Васил Стоилов, Йордан Арнаудов и Антон Иванов са водили обучението по специфичната професионална подготовка на леярите и са преподавали технология на леярския процес.
Този успешно приключен от нас проект ни дава увереност, че сме способни да осъществим подобни проекти от още по-голям мащаб, каза изп. директор на Прогрес АД инж. Славин Янакиев. Проекти като този правят работниците много по-подготвени за предизвикателствата на съвременното производство и са един от начините да се реши големият проблем пред бизнеса в България - липсата на квалифицирани кадри, смята той.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |