Събития Близо 140 млн. души по света са гледали рекламните клипове за българския туризъм

Близо 140 млн. души по света са гледали рекламните клипове за българския туризъм

Четвъртък, 28 април 2011 г., 14:13
Размер на буквите
Български туризъм

Приключи най-мащабната рекламна кампания на българския туризъм по по четири от най-гледаните паневропейски телевизонни канала - Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel. Кампанията беше реализирана от Министерството икономиката, енергетиката и туризма  с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие, в периода 6 септември 2010 – 27 март 2011 г.

В рамките на кампанията по всеки от телевизионните канали бяха излъчени 30 секундни тематични клипове, посветени на възможностите за туризъм в България. Клиповете бяха излъчени по Eurosport 561 пъти, по Euronews – 952 пъти, по National Geographic Channel – 504 пъти, а по  Discovery Channel – 1020 пъти, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

Над 50% от излъчванията бяха в най-гледаното време на всяка от телевизиите. По данни на телевизиите над 137 млн. зрители са гледали клиповете по 4 и повече пъти.

Кампанията се проведе на три вълни – от 6 септември до 27 декември и от 31 януари до 27 март 2011 г. Общата стойност на телевизионната кампания, реализирана чрез директни договори с телевизионните канали, е 6 578 740,78 лв.

Паралелно с телевизионната кампания, рекламни банери бяха поставени на интернет сайтовете на Eurosport, Euronews и National geographic Channel. Статистиката сочи, че в трите сайта общо са достигнати над 14 млн. импресии. В Eurosport в рамките на един месец бе проведена и i-Phone кампания като допълнителен бонус към третата вълна.

В рамките на кампанията в България гостуваха четири снимачни екипа от Eurosport, Euronews и National Geographic Channel, които заснеха тематични предавания за България.

Eurosport засне пет издания на предаването Sport Trips през м. октомври 2010 и февруари 2011. В тях бяха представени възможностите за практикуване на различни спортове в България и природните забележителности на страната. Основен акцент в предаванията бяха планинското колоездене в Боровец, конната езда в Ихтиман, скалното катерене във Враца, голфът в Балчик и зимните спортове в Банско. Предаванията, всяко от които бе с продължителност между 4 и 6 минути, бяха излъчени общо 20 пъти.

Със свой екип Euronews засне в края на 2010 г. две издания на предаването Metropolitans, посветени на София и Пловдив. Всяко от тях бе излъчвано в рамките на един месец по телевизионния канал. Двата репортажа  могат да бъдат видени в рубриката Добри практики.

National Geographic Channel засне кратък репортаж за България с продължителност 1 минута, който бе излъчен над 14 пъти в рамките на третата рекламна вълна по телевизионния канал. Материалът, озвучен на шест езика, представи възможностите за културен туризъм в България.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |