Събития Кръговото на автомагистрала Тракия става на детелина през септември 2011 г.

Кръговото на автомагистрала Тракия става на детелина през септември 2011 г.

Понеделник, 25 април 2011 г., 10:44
Размер на буквите
магистрала Тракия

Пътният възел, с който свършва автомагистрала Тракия край Стара Загора, ще бъде готов до края на септември тази година. Това обявиха при посещението си на строежа на автомагистралата премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Той обеща, че ще внесе предложение в Министерски съвет общинските земи по пътя от кръговото на магистралата до Стара Загора да бъдат обявени за национален обект, за да може по този начин процедурата по отчуждаването им да стане по-бързо и да бъде построено второто платно до Стара Загора.
През октомври трябва да бъде избран изпълнителят на обекта, да бъде готово строителното разрешение и направена първата копка на четири-лентовото шосе към града.


На 2 май вземат пробите от АМ Тракия

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев разговаряха при посещението си на строежа на АМ Тракия на 21 април с изп. директор на Пи Ес Ай АД - Стара Загора Тихомир Димитров и с изпълнителния директор на консорциум Автомагистрали Трейс инж. Цветан Цонев, които потвърдиха, че финансирането на обекта в момента е добро, пише вестник Национална бизнес поща.

Зам.-министър Георги Прегьов увери строителите, че по сметката на министерството има достатъчно целеви средства за обезпечаването на строежа. Според инж. Цонев, изграждането на автомагистралата върви по график и дори изпреварва с един месец предвидените срокове. Той увери премиера, че няма проблем с качеството на полаганите материали.

Министър Плевнелиев съобщи, че на 2 май отучастъка между Стара Загора и Нова Загора ще бъдат взети проби от експерти на независима лаборатория в присъствието на представител и от опозицията.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |