Събития Повредените автоколани не подлежат на ремонт, а на смяна

Повредените автоколани не подлежат на ремонт, а на смяна

Понеделник, 25 април 2011 г., 10:43
Размер на буквите

Сигурността на пасажерите в автомобила е едно от най-важните изисквания. Затова изправността на въздушните възглавници и предпазните колани трябва да се тества периодично, казва Веселин Бонев, началник на оторизирания сервиз за Рено и Дачия на Фулда България ООД в Стара Загора.

Ако управлявате автомобил на възраст над 10 години, много е възможно коланите да се прибират бавно. Това се случва най-често с коланите на предните седалки, тъй като се ползват по-често. Причината е в омекването на специфична спирална пружина, която стои в основата на механизъм, навиващ обратно коланите в гнездата им. Този механизъм е капсулован и няма как повредените спирални пружини да бъдат сменени, освен по неоторизиран начин. Правилното действие е целият колан, заедно с управляващия го механизъм, да бъде подменен.
Липсата на пъргавост при прибирането на коланите всъщност не е проблем за сигурността, ако коланът се блокира нормално при рязко дръпване. Това означава, че при удар коланът ще ви предпази. Установите ли, че коланът ви не се блокира при дръпване, сменяйте го незабавно, защото от него в даден момент може да зависи жи
вотът ви. Към всеки колан е монтиран специален пиропатрон, който при сблъсък на автомобила гръмва и допълнително стяга колана, за да може да удържи тялото ви. Този пиропатрон се управлява от същия сензор, който задейства и въздушната възглавница, и също е за еднократна употреба.

Всеки еърбег се управлява от персонален компютър, който получава сигнал от сензора и задейства пиропатрона. След отваряне на възглавницата е нужно да бъдат сменени както тя, така и пиропатронът, заедно с персоналния компютър, който автоматично се е заключил. Това е направено от производителя с цел цялото устройство задължително да бъде подменено с ново, пише вестник Национална бизнес поща.

В някои гаражни сервизи може да ви предложат да отключат компютъра на еърбега. Ако го направите, рискувате в огромен процент въздушната възглавница да не се отвори. В оторизиран сервиз, като този на Фулда България, смяната на автоколани и въздушни възглавници при ремонт на катастрофирал автомобил са задължителни, подчертава Веселин Бонев. Сервизът поема отговорност за правилния монтаж и качеството на вложените възли.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |