Събития Токът ще поскъпне от 1 юли 2011 година

Токът ще поскъпне от 1 юли 2011 година

Вторник, 19 април 2011 г., 18:00
Размер на буквите
ток

Електроенергията ще поскъпне с около един процент от 1 юли и вероятно ще бъде направена промяна в съотношението между дневна и нощна тарифа, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. В момента се правят разчети как да се стимулира нощното потребление на електричество, за да има сигурност в системата.

Токът ще поскъпне минимално, въпреки доста по-високите искания на електроразпределителните дружества и предишните прогнози на Ангел Семерджиев. Електроенергията ще поскъпне в рамките на процент заради промяна на отделните тарифи.
„Ще структурираме още по-добре тарифите, правим анализ как се отразяват отделните тарифи на електроенергия, но средната продажна цена на практика няма да се променя за крайния потребител", каза шефът на ДКЕВР, информира econ.bg.
Засега от електроразпределителното дружество за София и Западна България - ЧЕЗ, не са се запознали с идеите за промени в разпределението на дневната и нощната тарифа. От дружеството обясниха, че искането им за увеличение на цената на тока с малко над 13 на сто се обосновава с инвестиционната им програма и инфлацията, но в крайна сметка последната дума има енергийният регулатор.

Ангел Семерджиев коментира и идеята на друго енергийно дружество - "Топлофикация - София", да се превърне и в топлинен счетоводител. Според него няма пречка топлофикационните дружества да предлагат и тази услуга. По думите му, ако те не я предлагат при по-добри условия, винаги ще има други топлинни счетоводители, които ще предложат такива.
В момента всички топлофикации са в добро финансово състояние и тези, които са на загуба, отчитат намаляване на загубите си.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |