Събития Пререгистрират ресторанти и заведения за хранене

Пререгистрират ресторанти и заведения за хранене

Неделя, 17 април 2011 г., 13:55
Размер на буквите
ресторант

До 15 септември 2011 г. всички ресторанти и заведения за обществено хранене ще бъдат проверени и пререгистрирани. Ако не отговарят на нормативните изисквания по Наредбата за категоризация, ще бъдат затворени. Това съобщи на среща с ресторантьори от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора д-р Таня Стойкова, началник отдел в областната структура на Агенцията по безопасност на храните.

На нея присъстваха директорът на областната структура д-р Генади Ганчев и около 30 представители на бранша от Стара Загора.
Срещата е инициирана от Асоциацията, уточни нейният председател Иван Михалев. По данни на Агенцията за безопасност на храните в област Стара Загора има около 7000 работещи обекта, като по регистър те са близо 9000. Това, което комисията от експерти ще проверява, бе предоставено на ресторантьорите в писмен вид, под формата на въпросник.

Не търсим сензации, знаем, че кухните ви не са аптеки, каза д-р Стойкова. Но няма да оставим да работят обекти, в които не се спазва хигиената, не може да се проследят продуктите и нормативните изисквания се пренебрегват.
Първите проверки показват, че има заведения, които отговарят на санитарни
те норми, но има и такива, които изобщо не трябва да функционират, сподели за НБП д-р Ганчев. Пререгистрацията в Старозагорско започна през изтеклата седмица.

Ние нямаме притеснения, това е притеснително за малките заведения, каза Иван Михалев. Някои от тях са с дълго меню, а не отговарят на редица условия, вкл. хигиенни. Те ще са засегнати най-вече. При големите обекти, дори да има различия, те ще бъдат лесно отстранени. Но идеята като цяло е добра, за- щ о т о ние влагаме много средства, за да покриваме всички изисквания, а някои са сковали бараки и също предлагат храна...

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |