Събития Ротарианци подкрепиха проект за лечение на деца с ортопедични проблеми

Ротарианци подкрепиха проект за лечение на деца с ортопедични проблеми

Неделя, 17 април 2011 г., 13:47
Размер на буквите
ротари дарение

От 15 до 18 април гост на Стара Загора е делегация от Ротари клуб Vevey- Montreux-Riviera, Швейцария. Поводът за посещението е съвместен проект с швейцарската фондация Суисклиникал, учредена преди няколко години от известната българска тенисистка Мануела Малеева. В проекта от старозагорска страна участва и Общественият дарителски фонд.

През 2008 г. с подкрепата на Дома за медико-социални грижи в града на липите и частната МБАЛ Св. Иван Рилски швейцарски лекари под ръководството на ротарианеца д-р Бруно Франие извършиха прегледи и проведоха необходимото лечение на деца с ортопедични проблеми. Тогава бяха прегледани над 200 деца. Специалисти изработиха по най-съвременна технология 172 шини, ортези, протези. Д-р Франие съвместно със старозагорски хирурзи от МБАЛ Св. Иван Рилски направи 7 операции на деца със сложни ортопедични проблеми, пише вестник Национална бизнес поща.

Следващата цел на проекта е създаване и оборудване на модерна ортопедична работилница и подготовка и обучение на специалисти-техници, които да работят в нея. Благодарение на високохуманната швейцарско-българска инициатива Стара Загора ще има възможност да се превърне в основен център за лечение на деца с ортопедични заболявания от цялата страна.
По време на посещението си швейцарските ротарианци имаха възможност да се запознаят на място с постигнатото досега по проекта.

На официална среща между швейцарския Ротари клуб и Ротари клуб - Стара Загора бе затвърдено клубното партньорство и бяха направени дарения за по-нататъшното развитие на проекта.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |