Събития Близо 80 социални проекта кандидатстват за финансиране от Загорка

Близо 80 социални проекта кандидатстват за финансиране от Загорка

Сряда, 13 април 2011 г., 14:46
Размер на буквите
Загорка

Приключи приемът на проекти за конкурса в дарителската програма на Загорка АД Създаваме по-добро бъдеще. В офиса на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и по електронен път постъпиха 78 предложения. Най-много проекти има в област Образование – 42, в област Здраве са 23, в област Околна среда – 12.

Преобладаващата част от кандидатстващите идеи са от град Стара Загора, а останалата от региона – Казанлък, Раднево, Чирпан, Шаново, Малка Верея, Борилово, Дълбоки и Сладък Кладенец. До участие в конкурса бяха допуснати сдружения с нестопанска цел, сред които 12 училищни настоятелства, 10 настоятелства на детски градини, както и 6 читалища.

След протичането на първия етап от оценяването на предложенията по формалните критерии специалната комисия от представители на пивоварна Загорка, Община Стара Загора, Областна Администрация Стара Загора и Обществен дарителски фонд – Стара Загора се събра, за да гласува и обсъди отличаващите се проекти. От Областна Администрация своя глас за най-добрите кандидатури дадоха Областният управител г-н Йордан Николов и зам.-областният управител Галина Стоянова; от Общината – експерите инж. Маргарита Георгиева (Главен експерт отдел Екология и чистота), д-р Антония Тодорова (Началник отдел Здравеопазване и социални дейности) и Пенка Чавдарова (Началник отдел Образование, младежки дейности и спорт).

Предложенията се оценяваха по следните критерии: приложимост, целева група, въздействие върху общността и творчество и нестандартност. Комисията прецени, че ще бъдат финансирани проекти и в трите области за реализация. Предстои финализирането на оценките и обявяването на победителите в конкурса на официална церемония на 10 май в град Стара Загора.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |