Събития ДПС в Стара Загора се чувствало дискриминирано

ДПС в Стара Загора се чувствало дискриминирано

Неделя, 10 април 2011 г., 18:38
Размер на буквите

Според председателя на общинската организация на Движението за права и свободи (ДПС) в Стара Загора Юсни Ибрям, областното и централното ръководство на партията не обръщали достатъчно внимание на старозагорските си членове.

Ибрям, който е и общински съветник от квотата на ДПС, подчерта, че избраният с 1600 старозагорски гласа народен представител Лютви Местан до този момент само един път е посетил областта, и то единствено Казанлък, пише вестник Старозагорски новини.
Недоволството на старозагорската организация на ДПС се подклажда и от това, че по инициатива на секретаря на националното оперативно бюро на партията Мустафа Карадайъ се организирали екскурзии до турските градове Маниса и Измир, но и те били предназначени за "по-горно качество членове", пак предимно от общините Казанлък и Павел баня.

"ДПС в община Стара Загора се състои в преобладаващата си част от роми и може би затова вниманието на върховното началство е насочено встрани от тях, което си е чиста проба дискриминация", обидено заяви Ибрям. Той предупреди, че с това неглижиране на ромите централното оперативно бюро на партията на Сокола само тласкало своите членове към групата на Касим Дал, който неотдавна заяви, че щял да превземе ДПС отвътре.
Помолен да коментира създалото се напрежение, областният лидер на партията Халил Летифов уточни, че това били въпроси от вътрешнопартиен характер, които нямало защо да стигат до широката общественост. Той бе категоричен, че имало определени от устава начини, по които всеки член на ДПС можел да реагира. Летифов каза още, че тази седмица отново се планира посещение на депутата Лютви Местан в областта. На въпроса дали това посещение ще включи и Стара Загора, областният лидер на ДПС отговори, че това било "техническа подробност".

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |