Събития Библиотека Родина е инициатор на Маратон на четенето в Стара Загора за шеста поредна година

Библиотека Родина е инициатор на Маратон на четенето в Стара Загора за шеста поредна година

Неделя, 10 април 2011 г., 12:06
Размер на буквите
Библиотека Родина Стара Загора

Библиотека Родина в Стара Загора с директор Слава Драганова инициира за шеста поредна година Маратон на четенето, част от Националната програма Четяща България. Той ще се проведе на 19 април от 8 до 20 часа. Идеята е да се четат на глас текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.

Да се споделят мисли за прочетеното с приятели и близки, независимо от мястото и времето - в класната стая, в офиса, сред природата, чрез конферентна връзка.

Община Стара Загора и библиотека Родина призовават всички училища, културни институти, читалища и неправителствени организации, съюзи, клубове, медии и редакции; малки и големи фирми; поети и писатели, журналисти, художници, артисти, учени и граждани да се включат със свои инициативи или да вземат участие в организираните прояви. На всеки час щафетата ще се предава между сцените домакини на събитията.

Ако приемете поканата за участие със собствена инициатива, или искате да се включите във вече организираните, молим да ни информирате до 14 април 2011 г., предлагат от библиотека Родина, за мястото, часа и темата на вашите прояви на телефани 042/ 623 855, 042/ 603 950; на GSM: 088/ 447 7901 - Захарина Костова, 088/ 447 7919 - Мима Атанасова, или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , за да станат и те част от националната програма Походът на книгите, инициирана от Асоциация Българска книга и Българска библиотечно-информационна асоциация, уточнява вестник Национална бизнес поща, цитирайки директорът на библиотека Родина Слава Драганова.

Документирайте вашето събитие и изпратете снимки в библиотека Родина на адрес: Стара Загора, бул. Руски 17, или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Резултатите от маратона в община Стара Загора ще бъдат публикувани в сайта на библиотека Родина.

От библиотека Родина канят за присъствие и участие в:

  • Зона за четене на библиотека Родина в Регионален исторически музей (IV експозиционно ниво), 11 - 15 април (по заявка от училища и детски градини)
  • Представяне на ИК Персей и книгата Не бой се и ела (П. К. Яворов и неговите любови - Дора Габе, Мина, Лора), 12 април, 17.30 ч., къща-музей Гео Милев
  • Хепанинг с книга с литературни игри и викторини за малки и големи и с много награди, 19 април, 11-15 ч., парк Пети октомври
  • Представяне на Емил Минчев и новата му книга Неограничен достъп - съвременен роман за тийнейджъри (над 14 г.), 19 април, 18 ч., РИМ (антична улица).
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |