Събития Яйца от щастливи кокошки предлагат в Стара Загора

Яйца от щастливи кокошки предлагат в Стара Загора

Неделя, 03 април 2011 г., 14:19
Размер на буквите
яйца щастлива кокошка Стара Загора

Първокласни пресни яйца, произведени от свободно отглеждани кокошки носачки в собствена птицеферма, предлага фирмен магазин на фермата в Еленино (хранителна борса Шанс в Стара Загора, Централен пазар, ул. Пазарска 18, пресечката до Магазин за 1 лев).

Яйцата от клетъчно отглеждани птици не се продават във веригите магазини в Западна Европа, но у нас е практика. Изискванията на ЕС за хуманно отглеждане на животни и птици, които покриват всички техни нужди за естествен живот, предстои да влезнат в сила в България. Птицефермите със свободно подово отглеждане като нашата са малко, разказва собственикът Костадин Костадинов, но това е бъдещето. Стадото кокошки носачки в Еленино разполага с голямо и отлично хигиенизирано пространство, включително и за баня, където да изпилява ноктите си, удобни и уютни гнезда, също перфектно хигиенизирани, пише вестник Национална бизнес поща. Щастливите кокошки се отблагодаряват за условията на живот и грижите с първокласни яйца. Ще ги познаете по маркировката 2BG, символ на свободното отглеждане и България, след което е изписан и регистрационният номер на производителя. А цифрата 1 пред кода на държавата производител означава, че яйцата са от кокошки, гледани в клетки.

Преди да потеглят към потребителите, те преминават през център за сортиране и пакетиране, където са въведени всички добри практики за входящ и изходящ контрол по системата НАССР. Има пълен контрол и проследяемост на произвеждания и търгуван от нас продукт, категоричен е Костадинов.

Птицефермата в Еленино има оферти за износ на яйца в страни като Германия и Австрия, но на този етап капацитетните й възможности не достигат. Затова пък фирменият магазин на Централния пазар в Стара Загора винаги е зареден с пресни яйца, и то на цени на едро. Миналата година за големия християнски празник Великден имаше дефицит на яйца заради повишен износ, тази година не се очертава, прогнозират производители. Най-вероятно цените на яйцата ще се запазят същите, или ще има леко повишение. В хранителна борса Шанс яйцата се продават на дребно в зависимост от размера и цената им е между 12 и 20 ст. за брой.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |