Събития Общинските съветници на ВМРО в Стара Загора напуснаха групата на ГЕРБ

Общинските съветници на ВМРО в Стара Загора напуснаха групата на ГЕРБ

Петък, 01 април 2011 г., 12:12
Размер на буквите

Уверихме се, че в групата общински съветници от ГЕРБ, към която по силата на политическо споразумение от 2007 година влизаме и ние, липсва коалиционна култура. Това съобщи на вчерашната сесия на Oбщинския съвет в Стара Загора старейшината от ВМРО - БНД Кристиян Петков.

Петков, заедно със съпартиеца си Антон Андонов, обявиха, че по тази причина напускат групата общински съветници от ГЕРБ, за което уведомиха с нарочна декларация председателя на Общинския съвет Тенчо Руканов. Двамата “войводи” имат правото да образуват самостоятелна група и отсега нататък ще действат като такава, пише вестник Старозагорски новини.

Причината за напускането, според Кристиян Петков, е неизпълнението от страна на ГЕРБ на политическото споразумение, както и постоянното неглижиране на поставените от съветниците от ВМРО общински проблеми. Като последен факт, който според него бил “прелял чашата на търпението”, Петков посочи, че на февруарската сесия старейшините от ГЕРБ бламирали предложението на “войводите” да бъдат заделени от общинския бюджет 50 хил. лева, за да бъде най-после решен въпросът с незаконното строителство в квартал “Лозенец”.
“Там има заложени още от предишната общинска администрация 500 парцела, които на минимална цена да бъдат закупени от желаещите, а въпросните 50 хил. лева бяха нужни за изграждане на прилежащата към парцелите инфраструктура”, каза пред наш репортер Антон Андонов. Двамата “войводи” бяха категорични, че ще се отнасят с уважение и лоялност към вече бившите си партньори, но че смятат да завършат мандата си като самостоятелна група, защитавайки партийните си принципи.

Помолен за коментар, председателят на общинската организация на ГЕРБ Емил Христов окачестви поведението на Петков и Андонов като “предизборно”. Той подчерта, че ВМРО е отделна политическа формация, която има правото сама да поема политическа отговорност за действията си. Все пак той изказа надежда, че групата на ГЕРБ ще може и занапред да разчита на тяхната подкрепа.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |