Събития Община Стара Загора получава безвъзмездно имоти от държавата

Община Стара Загора получава безвъзмездно имоти от държавата

Сряда, 30 март 2011 г., 19:54
Размер на буквите

Община Стара Загора получава безвъзмездно четири имота, реши правителството на последното си заседание. Досега те се стопанисваха от Министерството на културата и Oбщината нямаше възможност да ги включи в свои проекти за финансиране. С правителственото решение едни от най-големите туристически атракции в региона - Неолитните жилища и Античната подова мозайка на ул."Ген. Столетов", както и двата антични комплекса - при Западната порта и в южната част на крепостта "Августа Траяна", вече ще се стопанисват от местната власт.

Това стана възможно, след като през юни миналата година областният управител Йордан Николов издаде за имотите актове за публична държавна собственост, с които се предоставят правата на управление на Министерството на културата. След негово мотивирано предложение и решение на Общинския съвет, последва решение на Министерския съвет, с което се отнема правото на Министерството на културата да ги управлява поради отпаднала нужда, пише вестник Старозагорски новини.
Четирите имота се предоставят безвъзмездно за управление от Общината при спазване на разпоредбите на Закона за културното наследство и определените от министъра на културата разписания за опазване за срок от 5 години. Историческите обекти ще се включат в проекти по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП "Регионално развитие 2007-2013 г.".
Предстои областният управител да сключи договор с кмета проф.Танчев, в който да се уредят правата и задълженията на двете страни, да организира предаването и приемането на имотите в едномесечен срок с протокол, и да отрази промяната в актовете за публична държавна собственост.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |