Събития Медина Мед ООД представи новата лятна серия на гумите Continental

Медина Мед ООД представи новата лятна серия на гумите Continental

Неделя, 27 март 2011 г., 17:54
Размер на буквите
медина мед гуми

Експерти на световния германски концерн за производство на автомобилни гуми Continental представиха на семинар в Стара Загора новите летни предложения на компанията. Семинарът беше организиран от една от най-големите фирми за дистрибуция на нови гуми и производство на регенерирани автомобилни леки, товарни и индустриални гуми - Медина Мед ООД, която е основен дилър на гумите Continental в България.

Гости на собственика на Медина Мед Иван Панчов бяха Павел Червенак, експортен и маркетингов мениджър, отговарящ за всички марки на концерна Continental в Източна Европа, и Ивана Хечова, мениджър на германския концерн за България и Албания, пише вестник Национална бизнес поща.
Интересът към новите продукти на Continental се оказа много голям и желаещите да присъстват на семинара изпълниха конфе- рентната зала на хотел  Мериан Палас. Участваха както служители на Медина Мед, така и нейни партньори и дистрибутори на предлаганите от старозагорската компания автомобилни гуми.

НОВИТЕ ГУМИ С МАРКА CONTINENTAL ЩЕ РАЗПОЗНАЕТЕ ПО ЛОГОТО C0NTISP0RTCONTACT. Те се отличават както по шарката на протектора, така и по състава на каучуковата смес, които дават на новите гуми редица технически предимства. На първо място гумите от серията ContiSportContact притежават по-къс спирачен път при всякакви метеорологични условия. Това е така, защото при спиране гумата има висока естествена честота в самата смес. Късите полимерни вериги в сместа Black Chilli реагират на честотата на спирането и по този начин осигуряват оптимално поглъщане на енергия.

ВЪЗНИКНАЛАТА ТЕМПЕРАТУРА СЪКРАЩАВА СПИРАЧНИЯ ПЪТ, както върху суха, така и върху мокра настилка. Новите летни гуми на Continental осигуряват отлично сцепление на пътя и сигурност на завои, защото макро-блокдизайнът на външното рамо на гумата осигурява по-голяма контактна площ. Така гумата се адаптира перфектно към повърхността на пътното платно. ContiSportContact притежава подобрено сцепление с повърхността на пътя и поради това по-голяма сигурност при завиване.
Новите гуми са проектирани така, че НАМАЛЯВАТ РАЗХОДА НА ГОРИВО и съответно осигуряват на автомобила по-голям брой изминати километри. Причината е, че при постоянна скорост вибрациите в сместа на ContiSportContact са значително по-ниски. Дългите полимерни вериги в сместа могат да освободят абсорбираната енергия по-добре, което води до значително намаляване на съпротивлението при търкаляне. Така гумата се търкаля по-лесно и остава хладна, осигурявайки по- нисък разход на гориво.
Работим с Медина Мед от 1992 година. Имаме и други партньори, но МЕДИНА МЕД Е ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ ИГРАЧИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР на автомобилни гуми и най-важният наш партньор, каза Ивана Хечова. Потенциалното потребление в България на автомобилни гуми, произведени от концерна Continental, е 1 200 000 гуми за леки автомобили и джипове и около 100 000 гуми за товарни автомобили, подчерта Павел Червенак.
Медина Мед предлага на изгодни цени гуми Continental не само от високия клас, но И ДРУГИ МАРКИ НА КОНЦЕРНА ОТ ПОНЕ 10 БРАНДА В СЕГМЕНТИТЕ ПРЕМИУМ, ИКОНОМИЧЕН И БЮДЖЕТЕН посочва инж. Иван Панчов. Затова гумите, произведени в заводите на Continental са едно от най-доб- рите решения за смяна на зимните с летни гуми в оторизираните сервизи на Медина Мед.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |