Събития Ей И Ес прекрати договора си с Алстом Пауър и ще завърши ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово със собствен ресурс

Ей И Ес прекрати договора си с Алстом Пауър и ще завърши ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово със собствен ресурс

Вторник, 22 март 2011 г., 16:12
Размер на буквите
Ей И Ес Гълъбово AES Гълъвобо

Ей И Ес прекрати договора си с Алстом Пауър за изграждането на ТЕЦ Ей и Ес Гълъбово, заради продължителните трудности със завършването и пускането в експлоатация на централата в рамките на предварително договорените срокове.

След като поеме довършителните работи в свои ръце, Ей И Ес възнамерява в най-кратки срокове да проведе последните тестове и изпитания, необходими за получаването на разрешително за въвеждането на централата в експлоатация, съобщиха от американската енергийна компания. Това ще бъде окончателната стъпка от дългия и сложен процес по пуска на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово, който е основно приключен.

„Инвестицията на Ей И Ес в България е от изключителна важност за компанията и Ей И Ес ще хвърли всички сили за успешното пускане на централата в търговска експлоатация във възможно най-кратки срокове, заяви главният ръководител на компанията в България Питър Литгоу.

Алстом Пауър бе избран за Изпълнител на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово през 2006 г. в резултат на проведен международен търг. Изпълнителят пое задължението да проектира, оборудва и построи основните мощности на централата. Двата блока трябваше да бъдат завършени през 2009 г., но поради проблеми от разнороден характер, с които Алстом се сблъска в процеса на осъществяване на проекта, двете страни по договора се споразумяха да отложат окончателния пуск на мощностите за края на 2010 г. Тъй като централата не бе завършена и пусната в търговска експлоатация до тези по-късни дати, Ей И Ес взе решение сам да завърши въвеждането в експлоатация на блоковете на централата.

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово е първата голяма електрическа централа, която се строи в България за последните двадесет години. Проектът също така е най-голямата еднократна инвестиция на зелено, някога правена в страната и е ключов както за енергийната система и независимост на България, така и за инвеститора Ей И Ес.

AES Ей И Ес Гълъбово
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |