Събития Зърнопроизводителите подписаха споразумение с Правителството

Зърнопроизводителите подписаха споразумение с Правителството

Вторник, 22 март 2011 г., 14:22
Размер на буквите
Зърнопроизводителите се споразумяха с МС

Правителството и Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) са се споразумели. Това стана ясно на пресконференция в Министерския съвет. След започналите преговори от вчера, днес страните подписаха допълнително споразумение към сключения на 8 юни 2010 г. меморандум. Председателят на УС на НАЗ Радослав Христов представи споразумението.

Според документа субсидиите ще бъдат платени до 30 април 2011 г. на всички бенефициенти без задължения към НАП по Схемата за единно плащане на площ (евросубсидии и национални доплащания), съобщи econ.bg. Датата, до която не трябва да имат задължения, е 28 февруари 2011 г. За тези, които имат задължения, бенефициентите ще имат 15 дни за предоставяне на удостоверение за платени данъци в ДФЗ, след което и на тях трябва да бъде платено. От 1 май ще се създаде работна група за разглеждане на жалби по изплащането на субсидиите за 2010 г.

До 30 април даваме отсрочка на изпълнителната власт, но ако към тази дата не бъде изпълнен ангажимента, министърът на земеделието ще носи пряката отговорност, обясни Христов. Премиерът Бойко Борисов обясни, че това означава, че Мирослав Найденов ще трябва да подаде оставка.

Искаме да се извиним за забавените плащания. Всичко в света наложи да изчакаме с тях, коментира премиерът. Той допълни: Разпоредил съм се да се направи оценка на цялото ръководството на ДФЗ и по дирекциите включително, много внимателно да се разглеждат всички и ако са основателни, да се направят необходимите кадрови промени

Към днес България е единствената държава, на която й се дава положителна оценка в ЕС, отчете още Борисов.

От своя страна членът на УС на НАЗ Георги Милев коментира пред Дарик радио, че земеделците няма да отстъпят от исканията си да им бъде осигурено безакцизно гориво и спешно да се очертаят правила за устойчиво земеделие. Той беше категоричен: Настояваме да бъдат показани виновните за хаоса в земеделското министерство и Държавен фонд "Земеделие".

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |