Събития Полигон Змейово получи сертификат по системата ISO 14001:2004

Полигон Змейово получи сертификат по системата ISO 14001:2004

Вторник, 15 март 2011 г., 20:59
Размер на буквите

Всичко, което нашето правителство в лицето на Министерството на отбраната (МО) обеща да направи за прозрачността около централния артилерийско технически изпитателен полигон (ЦАТИП) "Змейово" преди една година, вече е изпълнено, заяви в Стара Загора зам.-министърът на отбраната Валентин Радев.

Радев направи това изявление по повод връчването на началника на полигона полк. Сергей Марков на сертификат по ISO 14001:2004 за основната му дейност "Изпитване на въоръжение и бойни припаси" в присъствието на областния управител Йордан Николов. Сертификатът касае наблюдението и опазването на околната среда и водите в района на полигона и е със срок на действие до 2014 година.  Зам.-министърът поясни, че изработката на сертификата е следствие на доклад, направен пред Народното събрание през 2005 година от покойния вече проф. Дамгов. В доклада е имало две точки, касаещи МО - 24-часов граждански контрол върху дейността на полигона и сертифицирането му. Според зам.-министъра с реализирането на последната инициатива вече нямало нищо скрито около ЦАТИП "Змейово", пише вестник Старозагорски новини.
Процедурата за сертифициране на полигона е стартирала през ноември 2010 година и е струвала на МО 17 хил. лева. Фирмата "Джи Си Ес България", извършила сертифицирането, е избрана по законовия начин чрез тръжни процедури сред четири кандидати. ЦАТИП "Змейово" засега е единственият сертифициран досега полигон в страната ни. На "Змейово" е внедрена цялостна система за контрол и опазване на всички параметри на околната среда край обекта - въздух, вода, почви, шум, поясни Георги Шияков от "Джи Си Ес България".
За пореден път зам.-министър Радев заяви, че на ЦАТИП "Змейово" не се извършват никакви нерегламентирани дейности, като съхраняване и утилизация на стари боеприпаси.
С връчването на сертификата де факто МО отчита изпълнение на всички ангажименти, поети към старозагорци преди година и два месеца.
Припомняме, че за изтеклия период беше въведено видеонаблюдение на Централна огнева позиция с обсег около 1 кв.км, възстановен беше космическият мониторинг, създаден беше сайт, в който се обявяват ежедневните изпитания, осигурен беше граждански контрол и бе назначен щатен пиар на полигона, който получава трудовото си възнаграждение от МО.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |