Събития ЗНС - със законодателна промяна на акциза за животновъдите

ЗНС - със законодателна промяна на акциза за животновъдите

Вторник, 15 март 2011 г., 20:57
Размер на буквите

Имаме предложение за промяна в закона за акцизите, с който да се въведе лимит на акциза върху използваните горива за собствениците на животновъдни ферми в размер на 120 грама на килограм живо тегло.

Това заяви зам.-председателят на Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз (ЗНС) Евгени Жеков. Земеделецът уточни, че Националната асоциация на зърнопроизводителите вече има такава договорка с финансовото министерство, въпреки че тя все още не е изпълнена. Жеков подчерта, че за да се преодолее кризата в българското животновъдство и фермерите да не се принуждават да продават животните си за клане, държавата трябва да се намеси и да им осигури широко поле за развитие. Връщането на акциза в посочения размер според него щяло да ги подпомогне, наред с европейските субсидии и националните доплащания. За тази си инициатива земеделците на Стефан Личев разчитат на подкрепата на браншовите организации на животновъдите, пише вестник Старозагорски новини.
Относно коалиционната политика на ЗНС за бъдещите президентски и местни избори, зам.-председателят на Постоянното присъствие посочи, че вече се набелязва някаква, макар и малка, тенденция към земеделско обединение. Като пример той посочи вътрешните разногласия в Земеделски съюз "Александър Стамболийски", който доскоро беше твърдо абониран за листата на "Коалиция за България". Жеков бе категоричен, че т.нар. "червени земеделци" са твърде разочаровани от коалиционния си партньор в лицето на БСП и не е далеч времето, когато ще се дистанцират от нея.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |