Събития Змейовският полигон е единственият със сертификат за управление на околната среда

Змейовският полигон е единственият със сертификат за управление на околната среда

Вторник, 15 март 2011 г., 12:48
Размер на буквите
Валентин Радев

Военният полигон Змейово получи сертификат по ISO 14001:2004 за основната си дейност Изпитване на въоръжение и бойни припаси. Процедурата стартира през ноември миналата година. Той е издаден от Джи Си Ес България след успешно преминал одит на изградената и внедрена Система за управление на околната среда на територията на полигона. Това е единственият военен обект от такъв тип, който е сертифициран.

Това обяви зам.-министърът на отбраната Валентин Радев в Стара Загора при връчването на сертификата на началника на полигона полк. Сергей Марков.

Ръководството на полигона се ангажира да развива, управлява и поддържа изискванията на стандарта, както и да гарантира контрола на процесите, които се извършват на обекта, заяви полк. Марков.

Полигонът е създал, документирал и внедрил система, която отговаря на изискванията на международния стандарт ISO 14001:2004, каза Георги Шиков - мениджър на сертифициращия орган.

Министерството на отбраната е платило на консултанта по процедурата по серфициране 5 880 лв. На Джи Си Ес България - 11 040. Сертификатът е за 3 години и фирмата се анжира срещу тази сума да одитира спазването на системата.

По решение на ръководството на полигона се прави мониторинг на почви, въздух и отпадъци. Правят се замервания на шума и са отчетени завишени нива на работните площадки, заради характера на дейността, уточни Станимира Данева - връзки с обществеността на полигона.

Като резултат от прилагането на системата за управление на околната среда, всеки един от служителите на военния обект повиши своята култура и отношение към нея, каза още Станимира Данева.

Зам.-министър Радев съобщи още, че МО е отворено за работа с неправителствени и граждански структури за осигуряване на максимална прозрачност на дейността на държавното ведомство.

 

Змейово Змейово Змейово
Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |