Събития Отворени са три мерки по Програма за развитие на селските райони

Отворени са три мерки по Програма за развитие на селските райони

Понеделник, 14 март 2011 г., 13:49
Размер на буквите
Програма за развитие на селските райони

На 14 март бе даден официален старт на кампанията за прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. за 2011 г. Отворени са три мерки – 121 Модернизиране на земеделските стопанства, мярка 122 Подобряване на икономическата стойност на горите и по мярка 142 Създаване на организации на производителите.

Кампанията ще продължи по етапно през цялата година по всички мерките от Програмата. 95 млн. евро е бюджетът на мярка 121 Модернизиране на земеделските стопанства в частта за гарантираните бюджети от ПРСР, по която от днес могат да кандидатстват земеделските стопани, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. Те могат да подават проекти до 4 април 2011 година. Това обяви зам.-министър Светлана Боянова на пресконференцията.

От тази мярка могат да се възползват стопаните на  втора и трета категория ферми, които искат да модернизират стопанствата си, за да отговорят на европейските изисквания. Зам.-министър Боянова заяви, че тази мярка е приоритетна и затова се стартира с нея. До края но година ще бъде отворен още един приемен прозорец по тази мярка в периода от 4 до 15 юли 2011 година. Тя напомни, че крайният срок, в които стопаните трябва да модернизират фермите си е до края на годината, след което ще бъдат затворени. За да могат да се възползват максимално от възможностите, които дава мярка 121 от Държавен фонд Земеделие ще се отпуска инвестиционен кредит. По мярката ще могат да кандидатстват и земеделски стопани, които имат ферми за отглеждане на свине майки и кокошки носачки.

Зам.-министър Боянова обяви, че до края на месец март ще се изпрати искане до Европейската комисия за прехвърляне на средства по мерките от ПРСР.

От днес започва и прием на проекти в Областните поделения на Държавен фонд Земеделие по мярка 122 Подобряване на икономическата стойност на горите и по мярка 142 Създаване на организации на производителите. Приемът по тези две мерки от Програмата ще бъде да края на годината.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |