Събития Реконструкцията на кв. Железник в Стара Загора започна с тръжна процедура

Реконструкцията на кв. Железник в Стара Загора започна с тръжна процедура

Неделя, 13 март 2011 г., 19:39
Размер на буквите
квартал Железник стара загора

Ha 11 март в Зала 2 на Община Стара Загора се състоя първото открито заседание на комисията за избор на изпълнител на проекта за реконструкция и рехабилитация на кв. Железник, спечелен по оперативна програма Регионално развитие. Проектът е на стойност 8 639 378 лв. От тях 6 634 034 лв. са предназначени за строително- монтажни работи.

С тези средства през следващите месеци в квартала ще бъде извършена основна реконструкция, ремонт и благоустрояване на уличната мрежа и междублоковите пространства, ще бъдат изградени детски площадки, велосипедни алеи, спортни площадки, допълнителни паркоместа за автомобилите. Ще бъде изградена и съвсем нова улична осветителна уредба, която ще използва 70 фотоволтаици за икономия на енергия и парникови емисии. Предвиденият срок за изпълнение на проекта е 24 месеца, пише вестник Национална бизнес поща.
От закупилите тръжна документация 35 фирми оферти в обявения срок са подали 18 строителни компании от цялата страна. Имаме кандидати дори от Силистра и Русе, което говори колко голям е интересът към поръчката, каза при откриването на заседанието зам.- кметът проф. Димитър Ди- нев, който е и председател на комисията по избора.

Представители на 7 от общо 18-те фирми, регистрирани за участие в откритата процедура, се явиха на първото заседание, което провери пълни ли са комплектите с документация, съгласно обявените изисквания. На втория етап от тръжната процедура ще бъдат отворени и пликовете, които съдържат офертите с цените за изпълнение на проекта. Окончателният избор на фирмата-изпълнител трябва да бъде обявен до 11 май. Две от явилите се на заседанието фирми са от страната, пет са от Стара Загора -  Вито 95 ООД,  Пи- ЕсАй АД, Пътстрой ООД, ПСК ЕсБиЕс и консорциум Ел Ми Транс.

В кв. Железник живеят 11 500 старозагорци. Проектът Подобряване на физическата и жизнена среда в кв. Железник е най- големият като обем средства, спечелен от Община Стара Загора.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |