Събития Испания подкрепя България за Шенген

Испания подкрепя България за Шенген

Събота, 05 март 2011 г., 11:49
Размер на буквите
Испания ни подкрепя за Шенген

Испания подкрепя България за присъединяването й към Шенгенското пространство. Това заяви министър-председателят на Испания Хосе Луис Родригес Сапатеро по време на срещата си в Мадрид с премиера Бойко Борисов. Г-н Сапатеро допълни още, че страната  му оценява високо усилията, които България полага за изпълнението и на последните технически критерии за членство в Шенген.

Подкрепяме ви за Шенген, както направихме и от самото начало на преговорите за присъединяването ви в Европейския съюз, заяви още г-н Хосе Сапатеро, съобщиха от българската правителствена пресслужба.

По време на разговорите двамата министър-председатели изразиха желанието на страните за задълбочаване на стратегическото партньорство в рамките на Европейския съюз.

Премиерите на България и Испания  обсъдиха политическата и икономическата обстановка  на Балканския полуостров и събитията в Северна Африка. По време на срещата г-н Борисов и г-н Сапатеро разговаряха и за възможностите за присъединяване на други страни от Балканския полуостров към Европейския съюз.

Министър-председателят Бойко Борисов представи страната ни като привлекателна дестинация за испански инвестиции, основно в изграждането на жп инфраструктура и строителство на магистрали. В момента България е страната с най-ниските данъци в ЕС, корпоративният данък е 10%, а ДДС– 20%. Политическата обстановка е спокойна и стабилна. България има фискален борд и българският лев е вързан с еврото. Имаме стабилна валута и валутен резерв от над 6.7 млрд. евро, заяви още премиерът Борисов.

В края на срещата министър-председателят Сапатеро прие поканата на българския си колега да посети София.

В рамките на визитата в испанската столица премиерът  Бойко Борисов посети българския щанд на изложението El Salón de Cazadores, Venatoria 2011, открито от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. На събитието присъства и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |