Събития Митьо Шашмата бяга от комисията Кушлев

Митьо Шашмата бяга от комисията Кушлев

Петък, 23 октомври 2009 г., 09:18
Размер на буквите

Казанлъшкият бос Димитър Георгиев, известен в града на розите като Митьо Шашмата, вчера отново не се яви в съдебно заседание в Окръжен съд - Стара Загора. Срещу него Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (известна като Комисията "Кушлев") е внесла иск за 1 058 729.70 лева.

Освен Шашмата като ответници са привлечени и Здравка Георгиева, Генчо Генчев, Стефан Георгиев, Нейка Петрова и Пепа Златева-Енева, на които той е прехвърлял незаконното имущество.
От казаното в съдебната зала стана ясно, че призовката до Георгиев е връчена на сина му Стефан Димитров на 8 октомври, който трябвало да я предаде на баща си. Отсъствието му обаче провали съдебното заседание. Това е второто поред отлагане в рамките на месец, пише вестник Старозагорски новини.
От пресцентъра на Комисията съобщават, че предварителната проверка е започнала през ноември 2006 г., след получаване на уведомление от Районен съд - Казанлък, за влязла в сила присъда за извършено престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс - незаконно държане на боеприпаси.
Въз основа на събраните данни от проверката през юли 2008 г. срещу Шашмата е образувано производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.
Комисията "Кушлев" е установила, че през проверявания период (1995 г. - 2007 г.) лицето е реализирало общо приходи в размер на 806.73 минимални работни заплати за страната, а са извършени разходи в размер на 6714.24 минимални работни заплати, т.е. явява се разлика в размер на 5904.51 минимални работни заплати.
Според събраните доказателства, няма данни за законни доходи на лицето, позволяващи му придобиването на процесното имущество, затова комисията е внесла мотивирано искане в Окръжен съд - Стара Загора, за отнемане в полза на държавата на 12 недвижими имота, 4 автомобила, както и сумата от 68 хил. лева.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |