Събития Неправителствени организации стартираха доброволчески кампании в Стара Загора

Неправителствени организации стартираха доброволчески кампании в Стара Загора

Сряда, 23 февруари 2011 г., 13:34
Размер на буквите
Румяна Грозева

Шест неправителствени организации в Стара Загора обединиха потенциала си за реализиране на доброволчески кампании, които са насочени към децата и младите хора. Инициативите ще се реализират в рамките на 2011 г., обявена за Година на доброволчеството.

Даваме старт на 2 инициативи - Моят европейски училищен двор и Осинови паметник, съобщи Румяна Грозева - изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие.

Целта е учениците от всички училища в област Стара Загора да поддържат дворовете. Там където има нужда от залесяване, или боядисване, организаторите на кампаниите ще оказват необходимото съдействие с материали. Ще се разчита и на съпричастността на общините. Инициативата има състезателен характер и училището, класирано на първо място ще получи спортно съоръжение, за което е потърсено съдействие от фондация Димитър Бербатов.

Втората инициатива Осинови паметник също има за цел да възпита у децата желание да полагат доброволчески труд. Желаещите училища ще се грижат за даден паметник, като го почистват, поставят информационни табели и съветват родителите да не пускат децата си да го превръщат в катерушка. Активна роля в този процес ще има Регионален исторически музей - Стара Загора с участието и на членове на рокерите от клуб Волни ездачи.

Следващата доброволческа инициатива през годината е за Великден. Учениците от професионалната гимназия по хранене в Стара Загора ще приготвят козунаци и курабии, които ще бъдат предоставени на двете социални трапезарии в града.

В навечерието на 5 октомври Стара Загора ще бъде домакин на още една доброволческа инициатива - Голямото здравословно хранене, която ще се реализира с помощта на елитните готвачи от Евроток. Тя е насочена към подрастващите.

Доброволческите инициатива се организират от Агенция за регионално икономическо развитие, Обществен дарителски фонд, Европа Директно, сдружение Самаряни, Младежки общински съвет и Регионален младежки съвет „Инициатива, с подкрепата на пресцентъра на ОДМВР и Регионален исторически музей.

НПО Стара Загора Стара Загора
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |