Събития Работата по стоителството на магистрала Тракия е в срок

Работата по стоителството на магистрала Тракия е в срок

Неделя, 13 февруари 2011 г., 21:17
Размер на буквите
магистрала Тракия

Пранираните дейности по изграждащите се отсечки на автомагистрала Тракия са приключили в срок. В най-напреднала фаза е строителството на лот 2 от Стара до Нова Загора. Работата по нея е приключила на 22% от строително-монтажните работи по проекта. Малко по-назад във времето се движи лот 3 - от Нова Загора до Ямбол, чието трасе е готово на 16%. Последният лот 4 - от Ямбол до Карнобат, пък е изграден на 10%.

Това съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Божидар Йотов, който направи отчет за дейността през 2010 година. По думите му един от основните приоритети на АПИ през 2011 г. ще бъде изграждането на магистрала Марица. Очаква се търговете за лот 1 и лот 2 от аутобана да приключат до април, а изграждането им да стартира през май, пише stroitelstvoimoti.com.

За лот 1 (Оризово - Димитровград) са закупени 44 документа за участие в търга за изпълнител и 18 за строителен надзор. За втория лот (Димитровград - Харманли) са купени 33 документа за строителство и 15 за надзор. Общата дължина на двете отсечки е 66.1 км, а стойността е 209 млн. евро.

Строителството на магистрала Струма обаче отново ще бъде отложено, стана ясно по време на отчета. Още през миналия ноември от АПИ обещаха, че тръжните процедури за лот 1 (Долна Диканя - Дупница) и лот 4 (Сандански - ГКПП „Кулата“) ще стартират през януари на 2011 г., но това не се случи. Причината за забавянето е, че търговете за избор на изпълнител няма да се правят от АПИ, а от новата проектна компания, която се очаква да бъде създадена през месец май.

През тази година се очакват още търговете за пътя Кърджали - Подкова и връзката между Гара Яна и Софийския околовръстен път.
Близо 31 км нови магистрали са въведени в експлоатация през 2010 г., уточниха от АПИ. В момента в страната се изграждат общо 135 километра магистрални участъци. През 2010 г. е извършена основна рехабилитация на 206 километра пътища. Още 1427 километра от републиканската пътна мрежа се ремонтират в момента, уточниха от пътната агенция.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |