Събития Отменят грипната епидемия от 11 февруари

Отменят грипната епидемия от 11 февруари

Четвъртък, 10 февруари 2011 г., 22:25
Размер на буквите

Грипната епидемия в Старозагорска област се отменя от днес, 11 февруари. Това обявиха в официално прессъобщение от Регионалната здравна инспекция. Заболеваемостта през тази седмица от остри респираторни заболявания (ОРЗ) е намаляла и вече е 200 на 10 000 души.

Данните от регулярните изследвания за нивото на случаите с ОРЗ пред тази седмица ще бъдат готови в понеделник 14 февруари". Това каза за д-р Божидара Кайрякова, директор дирекция Надзор на заразните болести в РЗИ - Стара Загора.
От РЗИ коментират, че тазгодишната грипна епидемия е била по-лека от миналогодишната. От дадените проби в Централната референтна лаборатория досега са получени резултатите на 17, които са отрицателни за наличие на грипен щам от т.нар. свински грип. Според данни на лекарите, най-засегнати по време на епидемията в областта са били децата от 4 до 14 години, пише вестник Национална бизнес поща.
С отмяната на грипната епидемия се отменят и всички обявени противоепидемични мерки. Работа могат да започнат вече детските и женски консултации, възстановяват се профилактичните прегледи и ваксинирането, плановите операции, както и свижданията в болниците.
От РЗИ информират, че продължават наблюденията за ОРЗ, като редовно държат връзка със семейните лекари и здравните заведения. В инспекцията разполагат с достатъчно количества антиривурсни препарати "Тамифлу" и "Реленца".
Припомняме,че грипната епидемия в областта бе обявена на 31 януари. За първи път епидемиолозите в Стара Загора трябваше да се справят с две паралелни епидемии - грип и вирусен хепатит тип А. От РЗИ успокояват, че болните от вирусен хепатит намаляват. Последните данни сочат, че на 9 февруари са приети 10 нови болни, с което общият брой на заразените от пика на жълтеницата до сега е 769 души.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |