Събития 30 хил. лева за ин-витро предлага ВМРО

30 хил. лева за ин-витро предлага ВМРО

Сряда, 09 февруари 2011 г., 20:40
Размер на буквите

Приемане на общинска програма за асистирана репродукция, като част от социалните дейности на община Стара Загора, е новото предложение на ВМРО - БНД към Общинския съвет, стана ясно на пресконференция на "войводите". Програмата трябва да се финансира от общинския бюджет и цели финансово подпомагане на образовани млади семейства за извършване на "ин витро" процедури.

За целта общинските съветници от ВМРО Кристиян Петков и Антон Андонов предлагат да бъдат заделени 30 000 лева от бюджета, с които 9 - 10 семейства до 35-годишна възраст с най-малко средно образование да се сдобият с така желания продължител на рода. Задължително е младите семейства да са направили два предварителни опита за "ин витро" зачеване, които да са се оказали неуспешни. На всеки одобрен кандидат ще се отпускат 2500 лева срещу представяне на фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за предстояща асистирана репродукция, пише вестник Старозагорски новини.
"Войводите" обявиха, че в страната ни вече действат подобни общински програми - Велико Търново, Благоевград и Бургас, където за идентична програма са били отпусната 200 хил. лева. Петков и Андонов предлагат за проверка на критериите да бъде създадена специална комисия, чиито членове ще работят на обществени начала, тъй като повечето от тях са или общински съветници, или работят в общинската администрация.

"Нашето предложение е част от цялостната стратегия на ВМРО - БНД за запазване и развитие на българската народност", подчерта Кристиян Петков. Той уточни, че според прогнозите на ООН се очаква до 2020 година населението на страната ни да намалее до около 7,1 млн. души, а до 2050 да падне под 6,6 млн. Петков бе категоричен, че очертаващата се демографска катастрофа няма как да не засегне и община Стара Загора. Той подчерта, че предложението на "войводите" е един от начините за преодоляване на неблагоприятните демографски тенденции. И това трябвало да стане приоритет не само на централната, но и на местната власт.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |