Събития 22 деца намериха приемни семейства в област Стара Загора

22 деца намериха приемни семейства в област Стара Загора

Вторник, 08 февруари 2011 г., 11:28
Размер на буквите
4 години приемна грижа в Стара Загора

На 9 февруари се навършват 4 години от стартирането на услугата приемна грижа в рамките на община Стара Загора. В областен мащаб, приемна грижа се развива от началото на 2008 г. Екипът на Областен център по приемна грижа участва активно в създаването на областен модел за развитието на услугата.

Специалистите работят усилено в търсенето, обучаването и подкрепата на кандидати за приемни семейства, както вече и на одобрени, съобщиха от пресцентъра на сдружение Самаряни - Стара Загора.
Сама по себе си приемната грижа, за да се развива се нуждае от приемствеността и разбирането на обществото, като цяло. Ето защо, една от трудните задачи, поставени пред нея, е повишаване информираността на това общество и осъзнаване спешната нужда от реализирането на този вид социална услуга. За радост обаче, налице са плодовете от усилената и отдадена работа на специалистите от ОЦПГ - Стара Загора. Информирани са 3310 души в групови информационни срещи, като 253 домакинства от тях проявяват по-сериозен интерес към приемната грижа. Кандидати за приемни родители са 49, като 28 от тях са утвърдени. И най-значимият резултат: 22 приемни деца са настанени в 21 семейства от областта. В края на този месец се предвижда формирането на нова обучителна група кандидат-приемни родители.
На 9 февруари, специалистите от ОЦПГ, Стара Загора отново ще информират широката общественост. Заедно с доброволци, за няколко часа те ще се включат в информационна инициатива, раздавайки материали в централната част на град Стара Загора. Същевременно с това, те ще канят всички заинтересувани на предстоящото събитие, което подготвят - На чай с приемни семейства в Историческия музей на 16 Февруари от 17:00 часа.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |