Събития Ще премислят колко железничари да съкратят в Стара Загора

Ще премислят колко железничари да съкратят в Стара Загора

Четвъртък, 22 октомври 2009 г., 09:10
Размер на буквите

Няма окончателно решение за съкращения на служители от администрацията на Национална компания "Железопътна инфраструктура" в Стара Загора - съобщиха от пресцентъра на дружеството. Структурните реформи в момента се обсъждат от новоназначения генерален директор на компанията Милчо Ламбрев, съобщават още от пресцентъра.

От изявление на бившия шеф на дружеството Антон Гинев, публикувано на уеб-страницата на компанията, става ясно, че съкращенията ще бъдат насочени основно към административен персонал и обединяване на звена. Изрично се посочва, че ако бъдат съкратени служители от експлоатационния персонал, няма да бъде осигурена необходимата безопасност за движението на влаковете.
В същото време от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" съобщават, че от вчера (б.р. - 21 октомври) е започнало изплащането на закъснелите трудови възнаграждения за месец август. Сумата от 7 млн. лв. ще бъде използвана единствено и само за трудови възнаграждения - уточняват от пресцентъра. Парите бяха заложени в капиталовата програма на компанията, но с решение на Министерския съвет от 14 септември бяха прехвърлени под формата на субсидия, пише вестник Старозагорски новини.
Двете железопътни компании НКЖИ и БДЖ изпаднаха в колапс след нецелесъобразното разпределение на субсидията още в първата половина на годината. Министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков освободи и двамата шефове след одит на дружествата и констатирани финансови злоупотреби. Подозренията за корупционни сделки вече са предадени на прокуратурата.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |